Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3004 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jakob E.
13
Et innlegg av Trond H. P.
5
Et innlegg av Elin L. K.
1
Et innlegg av Tone A.
10

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Reine, Rekstrand, Gjerneset og Ballstadøya!

Her sett fra Skottinden i 1942. Fridvald Brækken og Toralf Pedersen hadde med en kamerat på Skottindtur da de tok dette, og flere bilder fra turen. Vi skimter “Gammelbrua” i bakgrunnen, litt til venstre for midten av bildet.

Exclamation_desat_24

Sliten bardun

I Ramnvika er, eller rettere sagt var det en bardun mellom lyktestolpen like nord for rorbuene og en stein oppe i skråninga på andre sida av veien. Bardunen har nå røket ca 4 meter fra steinen den er festet i, mesteparten av den henger ned langs stolpen og videre ned mot fjæra.

Exclamation_desat_24

Hverken "Jekt eller jaktfart", men antagelig "Kystkultur"!

Ny sådan, – i det minste en del av kommende kystkultur :-))! Her knipsa med sterk zoom fra stuevinduet akkurat nå, i sørvest og grått regnvær, – med kvaliteten deretter. Vurderer, sett fra mitt ståsted, at kursen er satt mot Landego :-).

Exclamation_desat_24

Lørdagsåpent på Sareptas hus

Lørdag 28 februar blir det salg på lefser (25% avslag)

Exclamation_desat_24

Endelig rives det på branntomta i Kræmmervika!

I dag var det hektisk aktivitet ved tidligere Kræmmervika rorbuer! Først ble en stor trailer lossa for byggevarer, og umiddelbart etter var rivningsarbeidet i gang. Effektivitet i praksis :-))! Ved dagens slutt var dagens “inngrep” godt synlig. Dette blir spennende, – nytt bygg skal reises på tomta umiddelbart. Vi følger med :-))!

Exclamation_desat_24

Ny Sokneprest i Buksnes!

I dag fikk Jan Sahl formelt sin avløser som sokneprest for bl.a. mange av oss Ballstadværinger! Oslomannen Eimund Kibsgaard Nordberg, ble under ei høytidelig Gudstjeneste i Buksnes Kirke i formiddag, ordinert til prest i Den Norske Kirke, og for Buksnes Menighet. Ordinasjonen ble ledet av biskopen i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen. Til stede var også prost i Lofoten Prosti, Ann-Helen Fjeldstad Jusnes, flere av prestene i kommunen og gjester, samt et stort oppmøte fra menigheta.

Buksnes kirkekor, Buksnes vokalensemble og vår eminente organist Andrey Pirozhkov, bidro i høy grad til at det ble et minneverdig arrangement!

Exclamation_desat_24

Ikkje ajlle 17.maia ha' det vorr like triveli' på Gløs'n!

I fjor, i 2014, blåst han storm fra sørvæst! Han va’ såpass at vi va’ to majnn førr å hojld høgtalar’n fast mæns han Børge fekk hojldt tale førr dagen! Og folk og “Ballstad Blås” på si si’a, slo seg tell i nor’skråninga, i le før det værste vere’ :-)!

Exclamation_desat_24

Ny "Andopsværing" på plass på Ballstad!

Tidligere vist og omtalt her på sonen, MK “Andopsværing”, F-44-BD, erstattes i disse dager av F-43-BD! Her flyttes utstyr over og det rustes til drift i “ny” båt denne vinteren. Bildet er tatt i går, 14. feb., ved kai hos gamle Jens Pedersen & Co på Landet. Finnmarks- og Båtsfjordregistrert, men et kjent syn i havna hos oss i perioder.

Exclamation_desat_24

Befolkningsøkning

1.januar 2014 var det totalt 1126 innbyggere for grunnkretsene Ballstad, Reine, Skotnes/Skarsjø og Gjerstad. 1.januar 2015 var det totalt 1144; altså en økning på 18. Grunnkretsen Gjerstad går fram til elva i Gjerstadvika og inneholder dermed også noen med postadresse 8372 Gravdal.

Exclamation_desat_24

Så kom første kollisjon med elg på Skottnesmyran!!

Det skjedd’ i går, – og kom ikkje uvejnta. Så vi skriv’ ei slags ny historie førr værre’ :-) !

Exclamation_desat_24

Ei boklansering av "ut'nbygds" format :-)!

Minst!!! Ramma rundt den offisielle lanseringa av “Lofotens Gull”, bokprosjektet til 8. klasse ved Ballstad Skole, står neppe en millimeter tilbake “for hva som helst” :-)!

Exclamation_desat_24

Kreativ aften med 10.klassen!

YOU-messa” er blitt et kjent begrep, og ditto årlig arrangement for ungdom underveis fra Ungdomsskole til Videregående utdanning. “Oversatt” for oss utafor skolemiljøet betyr “bokstaver og ord”, “Yrkes Og Utdannings-messa”! Her blir det lagt til rette for møte mellom ungdom på terskelen til sitt viktigste valg så langt, utdanningsinstitusjoner, og offentlig og privat arbeidsliv. Et fokus er å fremme det lokale jobbpotensiale ved de forskjellige valg.

Exclamation_desat_24

Boklansering Lofotens Gull lørdag 14. februar kl 17 på Himmel & Havn

Exclamation_desat_24

Stener "sjøsetter" bygg nr.105 i sitt 81. år!

Undertegnede registrerte i ettermiddag at nok en båtmodell hadde funnet sin plass i et vindu hos Brækkens Elektro! Det viste seg å være Stener “Kikken” Kristoffersen som hadde “sjøsatt” sitt nybygg nr.105! Denne gang en tverrhekka sjark med alle nødvendige detaljer på plass! En nydelig båt i kjent “Stener- kvalitet, – og ditto stil” :-))! Bare nevner sånn i forbifarta: “Stener er i sitt 81. år nå :-)) !

Exclamation_desat_24

Så har vi strømmen tellbake på Øya og Lajnne!

Sålangt i værtfajll. Nu ha’ han vorr stabil en go’ hal’time, så vi kryssa det vi kajn førr at det ska’ hojll. Det va’ litt over ni det brått blei lys i veilysan her nere, men då ha’ de ajllerede hatt strøm i fleire tima fra Kvilarsteinområde’ og nor’over.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie