Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3005 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Edvard H.
1
Et innlegg av Trond H. P.
3
Et innlegg av Trond H. P.
1
Et innlegg av Trond H. P.
30

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

"Ballstad Gym & Turn", - storleverandør av "Ballstad-PR"!

“Ballstad Gym & Turn” består per i dag av ikke mindre enn 300 turnere og trenere!! Smak på det tallet folkens!!

Exclamation_desat_24

Stem på Børge som årets navn!

Børge Iversen er nominert som kandidat til årets navn i norsk fiskerinæring 2014.

Exclamation_desat_24

Ernst Magnus og Kim-Andre ordna lys på Rekstrand!

Endelig er skaden etter nedrivinga av en lysstolpe på Rekstrand reparert :-)! Sist helg tok Ernst Magnus Johansen og Kim-Andre Hansen seg av stag på stolpe, montering av nytt armatur og strekking av ny kabel mellom de mastene som var berørt. Endelig er det sterkt tiltrengte lyset tilbake igjen :-)!

Exclamation_desat_24

Uansvarlig barnehage på Ballstad :-)?

Fant denne rimelig spesielle annonsen i dagens Lofotpost! At det i tillegg dreier seg om en barnehage i havkanten, bidrar neppe til å berolige pårørende :-). “En ansvarsløs barnehagelærer” , – det var jammen ikke småtterier :-)! Nesten spent på hvem som søker :-))!

Exclamation_desat_24

"Ballstadspeiderne" 45 år i høst!

Høsten 1969 beslutta Inger Anne Wangsvik Salomonsen, (den gang Flaaten), å gå i gang med speiderarbeid på Ballstad. Det ble “jentespeiding” i regi av KFUK, og hun kom i gang etter sterke ønsker fra sin datter. Resultatet ble at Inger Anne sto på som leder i mange år! I dag er jente- og gutteforbundene slått sammen, og gruppa heter “Ballstad KFUK-KFUM-speidere”, men rekrutterer fra hele “nerbygda”! Mellom 65 og 70 i tallet akkurat nå :-)!

Exclamation_desat_24

Høstens "nabohappening" på "Landet"!

Her om dagen dalte en trivelig liten lapp ned i postkassene på Landet.: "Alle naboene var velkomne til Astrid og Pål Sverre på “Sigtun”, til ei musikalsk “novemberettermiddagstund”, – i dag lørdag kl.14.30 :-)!" Det samme skjedde for nokså nøyaktig ett år siden, og med stemninga fra da friskt i minne, strømma naboene mer enn gjerne til, og fylte de trivelige, intime stuene :-).

Exclamation_desat_24

"Nornen", Hammerfest

Min far sa at hans morfar, Simon Andersen (født 1843 i Gausdal, flyttet til og gift i Hammerfest) drev fiske med en fembøring ved navn “Nornen”. Jeg ser i denne origo-sonen mange gamle bilder av fiskefartøyer i Hammerfest, “Nornen” kan kanskje være et av dem. Er det noen som vet?

Exclamation_desat_24

"BUIL's" fotballavslutning 2014!

I kveld, fredag 14.november, arrangerte BUIL sin tradisjonelle sesongavslutning for den aldersbestemte fotballaktiviteten i klubben! Som vanlig ble “Huset” fylt opp av forventningsfulle spillere, fornøyde, og kanskje litt slitne?, trenere, – og stolte søsken og foreldre!

Det er imponerende å se hvor mange unger og ungdommer fotballgruppa engasjerer, – og ikke minst at BUIL greier å “stable på beina” hele 8 lag i denne kategorien! Artig at spillere fra andre steder også trekkes til klubben. Det betyr vel at det jobbes så godt at det blir lagt merke til også “oppaførr Gjerstadåsen” :-))!

Exclamation_desat_24

"Grenseløs" Ballstadfauna, - kvelerslange funnet!

Lofotposten bringer i dagens avis meldinga om at en levende kvelerslange sist søndag ble funnet på Ballstadlandet :-)! Slangen, av arten “rødøyet hvit Kornsnok”, overrasket et par på søndagstur der den lå i det våte gresset langs veien de spaserte på. Det de trodde var en leke, viste seg å være en fullt “oppegående” kvelerslange på 1,2 m, – som åpenbart oppholdt seg ulovlig i værret :-). Den både forsøkte å stikke av, og den veste kraftig mot dem. Les historia på “Lofotposten.no”, torsdagsavisen.

Exclamation_desat_24

"Årets spiller 2014" i toppserieklubben "Medkila"!

Marita ble kåra til “Årets spiller 2014” i toppserieklubben Medkila sist lørdag!! Det var under lørdagens sesongavslutningsfest i Harstad begivenheta fant sted. Dette er andre gang Ballstadjenta Marita Holmen Iversen har gjort seg fortjent til hederstittelen, – sist som “Årets spiller 2012”!

Exclamation_desat_24

Se på denne "Lægeerklæringa" fra 1947!

Klikk i bildene og les innholdet :-))! Denne “Lægeerklæringa” fulgte med søknadskjemaet min mor fikk fra “Norske Sanitetskvinners Sykepleiekursus” i Bodø i 1947. Det gjaldt for søknad om opptak til ovennevnte utdannelse, – og det gjaldt for kvinner! Den gir et interessant innblikk i ei ikke altfor fjern fortid, med en helt annen bakgrunn, helt andre forutsetninger, og ei totalt forskjellig virkelighet! “Ka e det vi klaga over i dag :-))?”

Exclamation_desat_24

Norges Fiskarlag inn i framtida.

Etter mange års medlemskap i Norges Fiskarlag har man muligheten til å reflektere noe, og jeg sitter og tenker på hvilken vei er det Norges Fiskarlag skal gå.

Exclamation_desat_24

Ballstad, det siste fiskeværet som avfolkes?

“Ballstad blir det siste fiskeværet i Lofoten som avfolkes!”

Exclamation_desat_24

Et "smør"oljemaleri?

Maleriet henger like over øverste hylle for Shells smøreoljer hos “Lofoten Oljesenter” :-). Forresten et flott maleri der motivet er Ballstadlandet med Heia og Skottinden i bakgrunnen, – sett fra Gjermesøya/Valan. Bildet er det første du ser når du ankommer kontoret, – som for øvrig har flere severdige bilder på veggene :-))! Et “minigalleri” du kanskje ikke visste om :-)? Jeg anbefaler en titt innom neste gang du fyller bensin eller diesel på Landet :-))!

Exclamation_desat_24

Lofoten gave og håndverksmesse !

Ja då va nok ei messe avvikla . For 21`ente gång ha BUIL bidratt til å få messa gjennomført.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

tirsdag 2. desember kl. 19.00 Lofoten Kulturhus
Person_grayPerson_gray
Stormen med flere kjente Tromsø-fjes besøker Kulturhuset 26. og 27. november. Dette er Nordland Teaters hovedsatsing i høst. Det er hele 13 på scena og det blir en scenografi og et lydunivers det skal svinge av. Teatersjefen tar selv regien for et sc… Les hele

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie