Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3001 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Elin L. K.
3
Et innlegg av Trond H. P.
1
Et innlegg av Trond H. P.
21
Et innlegg av Elisabeth H.
2

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Kampen fortsetter

Exclamation_desat_24

Fornem tradisjon, - versjon 2015!

“MS Grace” av Rotterdam, med Bergen som “hjemmehavn”, er på sin årvisse visitt ved Ballstad Slipp, for ettersyn og servicearbeider! Fotografert ved Allmenningen her om dagen. Kanskje ei ikke så lita tillitserklæring for en lokal slipp med mekanisk verksted :-))!? Her er det ikke bare snakk om faglig, teknisk innsikt, men i minst like stor grad evne og vilje til å behandle “damen” som “seg hør og bør” :-))! Slik tålmodighet “betaler seg” gjerne :-))!

Exclamation_desat_24

"Nuti'a" ijnnhejnta oss på Bajllsta'lajnne'!

“På tide”, – vijl kajnskje ænkelte sei :-)! “Ikkje uvejnta”, – sei nok ajnner igjæn, – sånn e det bære i de yjtterste utkajntan! De kjæm seint med :-)! Ikkje så galt at det ikkje e godt førr nåkka i ajlle fajll, – nu ha’ ajnner prøvd’ det ut førr oss, – og førhåpentli’vis plokka bort de vanskeli’aste feilan :-))! Seint ja, men godt :-)!

Exclamation_desat_24

Legaliser debatten

Exclamation_desat_24

Sommeråpent

Exclamation_desat_24

Mykje arbei' blei lagt i 10.-klass'n sijn avslujtningsfest!

A mange. Både a eleva og førejldra! Og ikkje bære i træninga tell ajlle opptrednan fra sen’. Kanskje vell så mykje i pyjnting, og i å skap’ ei mijnneværdi’ ramma rujndt arransjemange. I det heile tatt, – en ijnnsats som bære ujnnerstreka det unike fejllesskape’ som ha utvekla seg både i klass’n, i mejlla førejldran, i mejlla klass’n og førrejldran, – og mange a læreran, – i de 10 åran vi ha’ hatt tell rådi’het :-))! 10 år der vi ha fått opplev’ mykje ilag, – og som nu e bledd tell go’e mijnna.

Exclamation_desat_24

Åttringen «Spilbak»

Litt artig samtids informasjon, før Kabelvågmarknaden.

Exclamation_desat_24

Jammen smajll han ikkje tell med 17 grada,...

…strålanes sol, og blekkstijlla på sjølvaste St.Hansaft’n! Og det ette’ at han ha’ rægna litt utover heile førmiddagen, – men vorr oppe i behageli’e 12-13 grada. Han ha ju bære li’ på fra 5 tell max 10 det mæste a junien sålangt. Sola varma så godt at det strængt tatt ikkje va’ nødvejndi’ å tejnn bål :-))! Her e det han Torbjørn P. som e bålmester :-)!

Exclamation_desat_24

Fantastiske resultater!

Jeg leser i Lofotposten om tiendeklassingene ved Ballstad skole som fikk utdelt sitt vitnemål nylig. Ifølge rektor var karakterene svært gode. Fem av elevene hadde til sammen 63 seksere.

Exclamation_desat_24

"Bevare meg væll korr kjapt teng endra seg nu førr ti'a!"

Førr en knapp generasjon si’a va’ det bære gamle folk som “feira” “50-årskonfirmasjon”. I dag e det bledd sånn at nu sist hælg va’ tell og med eg sjøll invitert’ tell ei sånn feiring! I dag e eg i tellægg ijnnehaver a et deltakardiplom fra hælgas hejn’else :-) ! Og e kanskje en smule forverra :-) !

Exclamation_desat_24

OBS, OBS folkens, - bare tre dager igjen!!

Til de som ikke har fått hendelsen med seg, – og til de av oss som er i ferd med å glemme det : Ballstads egen Elisabeth Torbjørnrød har separatutstilling på “Gamle Fiskarheimen” på Landet! I kun 3 dager til! Søndag kveld, den 15., taes utstillinga ned etter å ha stått siden 1. juni.

Exclamation_desat_24

Nån a oss ga han Høie klar beskjed i formiddag!

Det sku’ ikkje hærsk’ nåkka form førr tvil om at vi kun kajn godta et ord’ntli’ syk’hus! Et fujllværdi’ syk’hus som har ajlle de funksjonan et sånt syk’hus ska ha. Nåkka han antageli’ vesst fra før, men som vi håpa han tar meir på alvor når han både ser oss og hør’ oss!

Exclamation_desat_24

LOFOTEN DYREKLINIKK SØKER DYREPLEIER

VIL DU BLI DYREPLEIER? Vi har ledig praksisplass og fremtidig arbeidsplass for deg som vil bli dyrepleier og bo i Vågan!

Exclamation_desat_24

Tru det ejller ei, - men sånn va det!

“Kajn du sei meg, – e det ikkje en bil som står i Halsan i Kyllingdal’n?” Det va’ kjærringa som lot auan kvil utover natur’n då vi passert’ Skottnesmyran. Vi va’ ujnner veis fra Leknes på sein kvejll i kvejll då ho brått kvakk tell :-). Og sajnneli’ ha’ ho ikkje rætt! En lysgrå varebil ha’ fujnn seg parkeringsplass næst’n heilt ijnne i “Dal’n”! Et førujnneli’, – og et langt fra vanli’ syn :-)! Tænkt’ ikkje det lot seg gjær’ med en vanli’ bil :-)?!

Exclamation_desat_24

Tell de a oss som ha lurt på ka som skjer.

Dejnne ekvipasjen ha operert mejlla Gravdal og Skottnes ei drøy vekka nu. Sjøll så ha eg lurt på ka det e som skjer. I dag stoppa eg like godt medt på Skottnesmyran og rætt og slætt sport’ en a de som jobb på riggen :-))! Han kujn førtæll at det e kartlægging a grujnnforhojllan på strækninga der gang- og sykkelveien ska anlægges! De jobba førr kommun’. Det e vel positivt folkens :-), – kanskje e nåkka på gang :-))!? E det nån som kjenn nærmar tell fræmdreftsplanan?

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie