Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3000 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
6
Et innlegg av Trond H. P.
8
Et innlegg av Lars A. S.
1
Et innlegg av Trond H. P.
3

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Minner fra 1983

Bilder fra Ballstadøya, hvor de

Exclamation_desat_24

"Stavline/grijn'værk, leås og raftås m/skaftonga, og raftspærra!"

Og ikkje nok med det: – “samhajll, toppsvijll og syjll, skaftonge m/svalehale, skråbajnn, spærra, mønsås og åstak !” Og “bor’kledning, tro, næver og torvtak” ette’kvært :-))!

Exclamation_desat_24

Beskrivelse av "Balstad Handelssted" fra 1700-tallet!

Les denne linken :-) ! Denne har ikke jeg sett tidligere. Kom over den etter tips om en link på Origosonen “Jekter og jakter og kystkulturen”, ved Svolværmannen Erik Sveistrup :-) !

Exclamation_desat_24

Lysshow

Da jeg var på moloen ble jeg vitne til et fantastisk lysshow. Var som om hundre kraftige lyspærer blinket i havet – og ikke alle samtidig. Temmelig spektakulært og jeg prøvde å få det dokumentert med min Samsung Galaxy S7 PS: Det var overraskende lunt og fint på moloen, særlig med tanke på at det var ganske vindfullt mange andre steder på Ballstad. Bildet ble tatt klokka 15:17

Exclamation_desat_24

"Ho Grete i Josefa-huset", - en lokal ressurs!

A ajlt vi Ballstadværinga e stojlt a å kujnn by på, e ho Grete Josefa og “Josefa-huset” heilt klart blajnt favorittan :-)! Stor kreativ kraft og fagli’ døkti’het, ha’ over år gjort ho, huse’ og keramikken hennes tell mærkevara! Mærkevara som e kjejnt “langt oppom Kvilarstein’” :-)! Diskret og lågmælt markedsføring ha’ ført tell at ho trækk folk tell Ballstad heilt uavhængig a ver og vijnd. (Og antageli’ ut’n at vi ajnner heilt får med oss at det skjer!)

Exclamation_desat_24

How To Make Money Selling Drugs

Exclamation_desat_24

"Utruli' ka som skjer like utaførr stu'vijndue' vårres :-)!"

Sjøll om vi bor på en lit’n plass! I dag førreksæmpel, på søndags førmiddag, låg “Borebas” og borra i Bertelvika! Ka de borra ette’ veit ikkje eg, men de ha’ ordna seg sånn at de kujn finjuster’ posisjon ve’ hjælp a 4 tautampa som va’ fæst rujndt omkreng!

Exclamation_desat_24

Stener er godt igang med bygg nr.108, en kutter!

Stener blir 81 i år, men er like fullt i gang med et nytt modellbåtprosjekt! Han har bygg nr. 108 på beddingen, og har allerede fått opp rekkestøttene. Alt tyder på at vi snart har et nytt smykke av en kutter oppe og går :-)! Undertegnede har fått lov til å følge prosessen med mitt lille kamera, og vil prøve å legge nye bilder i denne lenka :-)! Det blir spennende å se utviklinga fremover vårparten :-).

Exclamation_desat_24

Nu er det lys i tunnelen, - orienteringsmøte om gang- og sykkelstien!

I dag, tirsdag 12.april kl.18.00, avholdes et viktig orienteringsmøte om resten av Gang- og sykkelstien fra Skottnes til Gravdal!

Exclamation_desat_24

Oppstart av "forvandlinga" ved Allmenningen!

I dag starta forberedelser til fjerning av rorbuene mellom Allmenningen og “Slipen”! Tiltaket vil endre allmenningsområdets karakter, – forhåpentligvis til det bedre. Dette blir spennende :-)! Tilstanden på det som står der i dag er heller miserabel.

Exclamation_desat_24

Redningsaksjon ved torskemæran i natt!

Rundt kl. 03.00 i natt pågikk en redningsaksjon ute ved torskemærene, – like ved Hattvikholmen. Det blåste stiv kuling fra sørvest , var regn i lufta og temmelig ufyselige forhold. Det var redningsskøyta,“RS Det Norske Veritas”, som fikk berga en sjark fra havari.

Exclamation_desat_24

"Andopsværing" drype lasta ved kai i natt!

Båten kom sent opp og la seg til rette ved kai hos Nic.Haug AS. Sannsynligvis i påvente av lossing tidlig i morgen. Vil jeg tro :-)!?

Exclamation_desat_24

"Husk SOMMARTID fra i natt 02.00!!!"

Og utover heile påskedagen og de neste 6 månedan, – d.v.s. 7 mndr. ifølge Jakob :-) ! Klokka er flytta 1 time fram!

Exclamation_desat_24

Voksne dimensjona på Brekkens nyaste mudderpram!

Ho har anselige dimensjona, mudderprama som ligg’ tell kai ved Kollagerkaia. Det e firmaet Alf Brekken & Sønner AS som ha’ gått tell anskaffelse a monstret :-)! Dejn kajn træng’ hjelp fra to slæpera førr å manøvreres på plass fujllasta. Så har den då også fått det treffanesse navnet DOMPSTEIN, som godt beskriv’ oppgavan ho e telltængt :-)!

Exclamation_desat_24

"God påske" til alle som leser dette!

Med vår egen “Vestlofotkatedral”, Skottinden, i strålende sol under en høy, asurblå himmel, – minner jeg aldeles diskret om påskas egentlige innhold :-)!

En værmessig enestående start på høytida, en dag til virkelig å glede seg over :-)! Som innfødte vet vi å nyte dag for dag, – og ta det som kommer:-). Go’vær hos oss handler om å leve i nuet :-). God påske!

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie