Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3000 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
11
Et innlegg av Lars A. S.
1
Et innlegg av Trond H. P.
5
Et innlegg av Trond H. P.
2

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Ballstadværingen

Hei!

Exclamation_desat_24

Lørdag "21.mai kl.14.00" åpner internasjonal salgsutstilling på Ballstadlandet!

“Summer Exhibition 2016” åpner på Sareptas Hus", (gamle jernvarebygget), på Ballstadlandet, – nå på *lørdag 21.mai kl. 14.00! To meget anerkjente internasjonale kunstnere, Ria Roes, Sverige/Holland, og Carlos Cerdà, Spania, stiller ut sine bilder inspirert fra vår region. Dette er kunstnere med lange merittlister fra store gallerier rundt om i verden! Sett av ett par timer på lørdag og få med deg en virkelig attraksjon i nærmiljøet!

Exclamation_desat_24

17 Mai 2016 Ballstad !

!bilde undefined!

Exclamation_desat_24

86 årige Johan Stensen hedres etter 66 år i Forsvaret!

I dagens utgave av Lofotposten, forteller avisen om Ballstadmannen, 86-årige Johan Stensen, som i helga blei tildelt “Forsvarsmedaljen med laubærgren”! En meget velfortjent påskjønnelse etter hele 66 års virke i Forsvaret!!

Johan gjorde tidlig Bodøværing av seg, men har gjennom alle år holdt nær kontakt med hjemstedet. Det var jobben som fikk bestemme bosted, men med store deler av slekta si i Lofoten, forble han Ballstadværing “så god som noen” :-)! Ballstad er i dag stolte på Johans vegne :-)!

Exclamation_desat_24

Gamle "Mjøsfærgen V" kalibrerer elektronikken i Ballstad havn!

Ferja, som nå eies av “Seløy Undervannsservice”, ble bygd i 1974 for ferjedrift på Mjøsa, mellom Mengshol og Gjøvik. I 1985, etter at Mjøsbrua sto ferdig, blei ferja demontert i flere deler, frakta til kysten, og remontert i salt sjø. “Helgeland Trafikkselskap” kjøpte ferja og gav den navnet “Aldra”. Den blei nå satt i drift på ruta Hemnesberget – Leirvik på Helgeland.

Exclamation_desat_24

Minner fra 1983

Bilder fra Ballstadøya, hvor de

Exclamation_desat_24

"Stavline/grijn'værk, leås og raftås m/skaftonga, og raftspærra!"

Og ikkje nok med det: – “samhajll, toppsvijll og syjll, skaftonge m/svalehale, skråbajnn, spærra, mønsås og åstak !” Og “bor’kledning, tro, næver og torvtak” ette’kvært :-))!

Exclamation_desat_24

Beskrivelse av "Balstad Handelssted" fra 1700-tallet!

Les denne linken :-) ! Denne har ikke jeg sett tidligere. Kom over den etter tips om en link på Origosonen “Jekter og jakter og kystkulturen”, ved Svolværmannen Erik Sveistrup :-) !

Exclamation_desat_24

Lysshow

Da jeg var på moloen ble jeg vitne til et fantastisk lysshow. Var som om hundre kraftige lyspærer blinket i havet – og ikke alle samtidig. Temmelig spektakulært og jeg prøvde å få det dokumentert med min Samsung Galaxy S7 PS: Det var overraskende lunt og fint på moloen, særlig med tanke på at det var ganske vindfullt mange andre steder på Ballstad. Bildet ble tatt klokka 15:17

Exclamation_desat_24

"Ho Grete i Josefa-huset", - en lokal ressurs!

A ajlt vi Ballstadværinga e stojlt a å kujnn by på, e ho Grete Josefa og “Josefa-huset” heilt klart blajnt favorittan :-)! Stor kreativ kraft og fagli’ døkti’het, ha’ over år gjort ho, huse’ og keramikken hennes tell mærkevara! Mærkevara som e kjejnt “langt oppom Kvilarstein’” :-)! Diskret og lågmælt markedsføring ha’ ført tell at ho trækk folk tell Ballstad heilt uavhængig a ver og vijnd. (Og antageli’ ut’n at vi ajnner heilt får med oss at det skjer!)

Exclamation_desat_24

How To Make Money Selling Drugs

Exclamation_desat_24

"Utruli' ka som skjer like utaførr stu'vijndue' vårres :-)!"

Sjøll om vi bor på en lit’n plass! I dag førreksæmpel, på søndags førmiddag, låg “Borebas” og borra i Bertelvika! Ka de borra ette’ veit ikkje eg, men de ha’ ordna seg sånn at de kujn finjuster’ posisjon ve’ hjælp a 4 tautampa som va’ fæst rujndt omkreng!

Exclamation_desat_24

Stener er godt igang med bygg nr.108, en kutter!

Stener blir 81 i år, men er like fullt i gang med et nytt modellbåtprosjekt! Han har bygg nr. 108 på beddingen, og har allerede fått opp rekkestøttene. Alt tyder på at vi snart har et nytt smykke av en kutter oppe og går :-)! Undertegnede har fått lov til å følge prosessen med mitt lille kamera, og vil prøve å legge nye bilder i denne lenka :-)! Det blir spennende å se utviklinga fremover vårparten :-).

Exclamation_desat_24

Nu er det lys i tunnelen, - orienteringsmøte om gang- og sykkelstien!

I dag, tirsdag 12.april kl.18.00, avholdes et viktig orienteringsmøte om resten av Gang- og sykkelstien fra Skottnes til Gravdal!

Exclamation_desat_24

Oppstart av "forvandlinga" ved Allmenningen!

I dag starta forberedelser til fjerning av rorbuene mellom Allmenningen og “Slipen”! Tiltaket vil endre allmenningsområdets karakter, – forhåpentligvis til det bedre. Dette blir spennende :-)! Tilstanden på det som står der i dag er heller miserabel.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie