Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3004 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
1
Et innlegg av Trond H. P.
6
Et innlegg av Trond H. P.
7
Et innlegg av Trond H. P.
4

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

En "Flyvende Hollender" forlater værret.

Et drøyt døgn hadde vi æra av å få være vertskap for dette Hollandske seilskipet. En flott båt som la seg til ved Nic.Haug AS. Alltid flott med slike besøk, som vi forresten har mange av i løpet av en sommer. Akkurat denne dagen var det et fint drag fra nord, så seil kunne settes mellom moloen og Teistbøen. God tur videre :-)! (Klikk gjerne i bildet for forstørrelse.)

Exclamation_desat_24

Om IOC 2022 i Oslo.

«Kjære idrettspresident.

Exclamation_desat_24

Stygg utforkjøring og velt i Ballstadura.

Ulykka skjedde mellom gamle “Nic.Haug-bruket” og “Knut Pettersen-bruket”. I svingen mellom der. Det ser ut til at bilen kom i retning Landet. En person er kjørt til sykehus/legevakt, og bilen ble betydelig skadd. Full utrykking av politi og brannvesen. Undertegnede vet ikke mer akkurat nå. Hendelsen skjedde rundt kl.15.30.

Exclamation_desat_24

Nærmar' kjæm eg næppe!

Næppe nærmar’ ejnn eg kjæm på nættopp dejnnan ti’a a åre’, – kvært einaste år! Rujndt nu når skolan starta opp ette’ sommarferien. Akkurat når seinsommarskjømminga kjæm siganes utover kvejllan! Og ikkje mijnst, når han skjya over og regelrætt gjer oss en forsmak på sælvaste haustmørtna :-)!

Exclamation_desat_24

Ballstadværinga sentralt nominert i 1947 også!

Jeg fant denne valglista til Det Norske Arbeiderparti da vi rydda i min fars papirer i kveld. Lista gjaldt for kommunevalget i gamle Buksnes kommune i 1947, og inneholder mange kjente navn. Syntes det var et interessant funn :-)!

Exclamation_desat_24

Sjeldent stor fjæra siste døgnet!

Det siste døgnet har vi vært omgitt av ei ganske uvanlig stor fjæra. Ja en så kraftig utgave av sorten at ved max fjære kl. 09.15 i dag tidlig, var vi knappe 6 cm unna det som regnes som absolutt laveste lavvann. Som en illustrasjon av fenomenet stakk jeg oppom Gravdal for å ta bilder ved småbåthamna der. Antar vi er få som har sett det så tørt der, – samtidig som jeg synes det kommer godt frem på et bilde derfra. Selv Ballstadværinger passerer jo ofte forbi her, og kan vel ansees som lokalkjent også der :-))!

Exclamation_desat_24

Så går det snart i kvijtt igjæn på Slipen!

Det ser ut tell at det e ti’ førr dejn årvesse sørvis’n på luksuscrusar’n “Grace av Rotterdam”. I ættermiddag seig han tell kai attme’ flytekaia tell Ballstad Slip & Mek., så nu trækk vel mekanikeran omgåanes i kvijtt :-). Røktan vijl mæmli’ ha det tell at her e det kvitfrakk, jordmorhanska og tøfla som gjeld’ før maskinromme’ æntres :-)! I såfajll e det ju arti’, og ei tellitsærklæring, at Slipen på Øya bli’ fujn’ værdi’ tell en sånn edel jobb :-). Ujndertægnede trur det e tredje gången “Grace” besøk’ Ballstad i samme ær’n!

Exclamation_desat_24

Tillat bygging i strandsonen med mer!

Listen over forbud som Fremskrittspartiet ville fjerne før valget er fortsatt lang. I valgkampinnspurten blinket Fremskrittspartiet ut 30 forbud som burde strykes. Nå er partiet i regjering, men brorparten av forbudene består. Til nå er det bare forbudet mot ståhjulinger og produktplassering som er fjernet. Arbeidet med å oppheve flere andre forbud er godt i gang, men utfallet er i mange tilfeller ikke gitt.

At det ikke er tillatt å ha lakrispiper synlige til salgs i butikkene, er noe mange i Fremskrittspartiet har harselert over. Og nå kan godteriet snart løftes opp av skuffen. Ifølge Frp akter Helse- og omsorgsdepartementet å innta dette i et høringsnotat som også skal omfatte tilsynsordningen for tobakkssalg. Da tobakksskadeloven ble revidert i forrige periode, kom det med en kommunal bevillingsordning for tobakkssalg som regjeringspartiene har motsatt seg og utsatt. Deres forslag til ny ordning skal ut på høring i månedsskiftet august/september.

Exclamation_desat_24

OL i Oslo 2022

Drømmen om OL

Exclamation_desat_24

Fullkommen harmoni?

Ikke vet jeg om det kan beskrive “tingenes tilstand” akkurat nu, – men i skrivende stund er det +15°C og akkurat like stille oppe på Ballstadheia som her inne på “Heia Ballstad”! :-) :-) “Blekkstijlla”!

Exclamation_desat_24

Stadig mere aktuellt.

INGEN VEI TILBAKE. Det er på tide å øve inn en ny lekse: Vi anerkjenner ikke lenger staten Israel. Vi kunne ikke anerkjenne det sørafrikanske apartheidregimet, og vi anerkjente ikke det afghanske Taliban-regimet. Så var det mange som ikke anerkjente Saddam Husseins Irak, eller serbernes etniske rensing. Nå må vi venne oss til tanken: Staten Israel i sin nåværende form er historie.

Exclamation_desat_24

Litt av det gamle på Landet!

(Klikk i bildet for større bilde!)Bildet er tatt fra barndomsheimen min en gang på 50-tallet. I høyre billedkant ser vi litt av “Gård’n” der Elise og Johs. Hope bor i dag, mens vi helt ute til venstre ser “Adolf Strand-huset”.

Exclamation_desat_24

Dramatikk i Vestfjorden i natt, på vei mot Ballstad!

Seløy Undervannsservice’s “Nautilus” ble under relativt dramatiske omstendigheter brakt til havn i natt! Bokstaveligtalt mer under enn over vann! Havaristen ble assistert av redningsskøyter fra både Svolvær og Ballstad. Pumper ble brakt om bord slik at totalt forlis ble forhindret. Mannskapet hadde da tatt på flytedresser og gått i lettbåten. Her er den brakt til kai ved Allmenningen, større pumper koplet til og mobilkran fikk løftet tung dekkslast på land.

Exclamation_desat_24

Ballstaddagan 2014 !

Ja då ha man fått årets daga litt på avstand og då e dæ vel greit å ta et tilbakkeblikk på arr.

Exclamation_desat_24

Hytter til langtidsleie

For mer informasjon trykk her

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i går, 22. august kl. 23.00 til i dag 02.30 Anker brygge
Hot Shot er en av gjengangerne på Anker, og det er ikke uten grunn! Trioen har etter relativt kort tid markert seg i det nordnorske musikkmiljøet. De stiller med egne arrangementer på kjente låter som gir bandet særpreg. Bandet behersker opptil fl… Les hele

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie