Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3002 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Per-Vidar J.
56
Et innlegg av Trond H. P.
1
Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av Trond H. P.
1

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Tell de a oss som ha lurt på ka som skjer.

Dejnne ekvipasjen ha operert mejlla Gravdal og Skottnes ei drøy vekka nu. Sjøll så ha eg lurt på ka det e som skjer. I dag stoppa eg like godt medt på Skottnesmyran og rætt og slætt sport’ en a de som jobb på riggen :-))! Han kujn førtæll at det e kartlægging a grujnnforhojllan på strækninga der gang- og sykkelveien ska anlægges! De jobba førr kommun’. Det e vel positivt folkens :-), – kanskje e nåkka på gang :-))!? E det nån som kjenn nærmar tell fræmdreftsplanan?
Exclamation_desat_24

"Vikingelaget" kurser i skinnsøm på "Sareptas Hus"!

“Lofoten Vikingelag”, tilknytta “Loft’r” på Borg, arrangerer denne weekenden kurs i skinnsøm på “Sareptas Hus” her på Ballstad. Laget har henta inn spisskompetanse på “anseelig nivå”! Ingen ringere enn opprinnelig Bornholmsboer, og nylig Gravdalsværing over flere år, Nille Glæsel, stiller som meget kompetent instruktør! Undertegnede ble vitne til et folksomt, hektiskt og kreativt miljø, – i intens konsentrasjon :-))! Flere var samla rundt et herlig kaotisk langbord, mens andre hadde tatt sysakene inn i Sareptas sofakrok :-))! Umiskjennelig lærlukt hang i lokalet. Det hele fortona seg som et spennende og “trivelig foretak” :-))!

Se i kommentaren under her for flere bilder fra Pinseaftens aktiviteter!

Exclamation_desat_24

Heimplass'n vårres sett fra hamna ve' fjæra sjy!

Mandag kvejll tok eg meg en rujndtur i hamna i “Pioner’n”, – på fjæra sjy. Det va’ klenke stijlla, kajldt og utrulig idyjllisk med sola i nordvest :-)! Eg ha’ længe tenkt å få tatt nån bilda a heimplass’n fra sånne posisjona som det låg tell rætte førr dejn hærr kvejll’n. Det blei en heil masse bilda a tur’n, og eg har løst tell å vis nån her, – bære som en påmijnnelse om kors’n Ballstad også kajn se ut førr besøkanes :-))! Bildan lægg eg i kommentar’n ujnner her a plasshænsyn. Eg tar med et skjønsomt utvalg fra rujndt omkreng, – også nån fra utsi’a a moloen :-).
Exclamation_desat_24

Sjark til bunns i marinaen i Kræmmervika!

Eldre sjark gikk til bunns i fortøyning i Kræmmervika Marina i kveld! Undertegnede vet ikke når dette skjedde, men det ble oppdaget fra oss nærmere midnatt. Vi har gjort forsøk på å komme i kontakt med plasseier.

Exclamation_desat_24

Så kom 17.mai 2015!

Med lufti’e go’versskya som bada i sol og gjor’ flaggan næst’n transparang! Her vejnta flaggborga på togstart’n i skoleport’n :-)! En nydeli’ dag med bra temperatur. Sjeld’n ha Ballstad stijlla med et længer tog ejnn i år, – folk “gikk nærmast majn a huse’” :-)! Og medt i toget, et “Ballstad Blås” som fræmsto som “nyutsprogne russ”, – i toppform ajltså :-))!

Se et lite billedpotpori fra dagens hejndelsa i kommentar’n ujnner her!

Exclamation_desat_24

Ballstadnatta til 17.mai 2015!

Det så jammen lovende ut i natt :-))! Når du leser dette sitter du antagelig med svaret, – ble det slik? Hipp, hipp hurra for Grunnloven, Norge, naboan, våren, været, – og for alle som er innom her og leser :-))!

Exclamation_desat_24

"Ballstad's Børje Sørensen bli' lajndslagstrænar!"

I følge Lofotposten er “vår egen” Børje Sørensen ansatt som landslagstrener for “J-15 Landslaget”! Det skulle vel borge for den kompetansen ledelsen i norsk fotball ser i Ballstadværingen. I løpet av høsten er det planlagt to landskamper for laget. Vi får håpe ikke Børje er helt tapt for miljøet her på Ballstad, – eller for regionen vi tilhører :-)!?

Exclamation_desat_24

17de Mai middag på Fiskarheimen

Søndagsmiddag og 17de Mai på samme dag! Vi serverer blant annet kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør Bordbestilling på telefon 97968860. Vanligvis har vi Søndagsmiddag fra 13-18, men siden det er en spesiell dag kan dere gjerne bestille bord også senere enn til1800.

Exclamation_desat_24

"Nerbygdas" luftigste arbeidsplass!!

Her er man i det minste avhengige av været og en smule mot :-))! Litt vind blir raskt mye vind i denne innretninga, – på dette nivå :-). Øverste del av kirketårnet på Buksneskirka får etter hvert et lenge etterlengta vedlikehold. Dette er ingen liten jobb, – skraping, mulig reparasjon og maling i flere strøk. Et spektakulært syn for oss forbipasserende, – som nok vil vare ei stund :-))!

Exclamation_desat_24

Besøk av Else "Sprossa" Rønnevig

Den 10 april startet Else på sin Norgesturne med foredrag om bygningsvern og bakerovner.

Exclamation_desat_24

Norges Arktiske Universitet - Narvik

Dersom HiN hadde fulgt Stjernø-rapportens anbefaling fra 2008 kunne HiN i dag vært et stort og enerådende teknologisk fakultet og fyrtårn i nord

Exclamation_desat_24

Heimplass'n vårres sett med "ajnner aua"!

Nån gånga oppdaga majn nye si’e a heimplass’n når majn ser dejn fra litt uvanli’e venkla :-)! Då ser vi han nærmast med nye aua, – og mykje førtona seg ajnnerledes ejnn tell vanli’. Tell og med finar :-))! Og majn kajn stujndvis lur på ka e det egentli’ vi ser :-)!

Eg legg nån fleire bilda i kommentar’n ujnner her, – i litt større førmat.

Exclamation_desat_24

Konfirmasjonsvere' vart i år som i fjor!

Ei blajnning a strålanes vårver og nån skjekkeli’e sny- og haggelbyga, – så sånn sett va’ ajlt ve’ det vanli’e :-))! Her e det søndagens konfirmantgruppa som med kromma nakke og improvisert værneutstyr mot våt, kvit ne’bør, lægg i vei fra Bedehuse’ tell kjerka. Sekt’n va’ nok nåkka bere i år, men det va’ mijnst like hustri’ :-))!

Exclamation_desat_24

Stamsund kirke har fått en sentral plass i kystkulturen!

Kirka som er bygget i betong, ble vigsla sommeren 1937. Den hadde da stått ferdig utvendig fra høsten 1934. Den fikk en enkel, men særegen ytre utførelse til kirke å være, mens det ble utvist “dristighet” i bl.a. fargevalg innvendig. De senere år har kirka hatt en sentral plass knytta til utfordringene rundt torske- og kystkrisa.

Exclamation_desat_24

DAB

Kulturminister Torhild Widvey argumenterer i media for innføring av DAB-radio i Norge, og nedlegging av FM-nettet. Dette nettet er å sammenligne med dagens bakkenett for å se på TV.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie