Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3000 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av john i. b.
5
Et innlegg av Trond H. P.
7
Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av Trond H. P.
9

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Ka skjer ?

Lura jammen ta på ka som skjer og eg e ikje åleina om dæ .

Exclamation_desat_24

Seinsommarbad i havna a tøffe glujnta!

Glujntan hoppa rætt i det fra toppen av søppelcontainar’n på Allmenningen! Fajllhøgde va’ go’ ajltså, – og ingen returmuli’het :-))! Vatne’ e ikkje varmt akkurat sjøll med 16-17 grada i lufta! Det va’ han Otto og han Oddne som prestert’ i dag.

Exclamation_desat_24

Første "urbane søppelanlegg" i værret!

Noen har tenkt mer “regionale tanka” enn “lokale tanka” borte på Øya i sommer :-))! I disse dager monteres nemlig et nytt avfallsanlegg, – i ett for værret nytt format :-)), – i Vika på Ballstadøya. Det hele ser ganske så fornuftig ut, og kan til en viss grad assosieres med et isfjell, – størsteparten befinner seg under overflata :-). Om ikke i samme forhold, så blir i alle fall henimot 2/3 av høyda/dybda nedgravd. Ei garantert forsvarlig forankring mot nord- og sørvest’n på Ballstad! Her er det storsekk som gjelder, – og en “søppelkranbil” vil stå for “tømminga”. Dette blir stili’ når det står ferdig :-))! Vi får håpe vi slipper hovmodige beboere fra “Ballstad Brygge Borettslag” :-))!

Exclamation_desat_24

"Barents Summer Games - 2015", Oulo/Finland!

Det blei flagga høyt sist helg, 7.- 9. aug., – svært høyt :-), under årets “Barents-leker” i Oulo i Finland. Et arrangement av stort format der mange grener var representert, og der deltagerne kom fra “Nordvest-Russland”, “Nord-Finland”, “Nord-Sverige” og “Nord-Norge”. Fra “Barents-regionen” altså! Flaggbildet er fra fotballområdet, – Russland trakk sine lag, – derfor kun tre flagg.

“Nord-Norge” stilte med to lag i fotball, ett i “Jenter-99/-00/-01 og ett i “Gutter-99/-00/-01”. Begge lag var kretslag som representerte “Hålogaland Krets”, og 4 Ballstadspillere deltok! To jenter, Thea Sofie og Martha Johanne, – og to gutter, Sten Nicolas og Vegard!

Exclamation_desat_24

Med forbehold, - den beste bursdagspresangen!

Den fikk jeg nå når jeg har levd så lenge som til i sommer :-). Ikke til forkleinelse for noe av alt fint (og velment) jeg tidligere har fått, men Eva’s bok med minner fra barndommen på Ballstadlandet, på 50 og 60-tallet, var noe helt eget! Vel nok er den tenkt som hennes personlige “manifest”, med egen familie i fokus, men den er på mange vis også blitt alle oss fra samme sted og periode, sin :-)). Vi har alle vår egen innfallsvinkel til Eva’s minner, men like fullt masse felles.

Det er blitt ei bok fylt av gjenkjennbare hendelser, krydra med et unikt billedmateriale, – ei bok som både varmer og rører en interessert leser! Vi har utrolig mye felles takket være en fin oppvekst på et lite og oversiktlig sted. Og som nå nyoppdages takket være Eva’s innsats og eminente formidlingsevne! Anbefales varmt, men har hørt at opplaget (foreløpig) er begrensa :-))!

Exclamation_desat_24

Overmåte frodig tross "fimbulsommer'n" sålangt!

Begge fant jeg i “feskværre’”! Gullregnet på Ballstadlandet i hagen til Sandfamilien, mens Rododendronen står ved Skottneskrysset, i hagen til Marit og Jan Helge. I dag, 16. juli 2015!

Exclamation_desat_24

Så ser vi tilbake på Ballstad-dagan 2015!

Så raskt blir ting historie i min alder :-)! Et arrangement som toppa seg med sommerens to flotteste dager, lørdag og søndag. Strålende sol i litt kjølende nordavind lørdag, og ditto sol i ørlite drag fra nord på søndag! 20-tallet kunne sees utover avslutningsdagen!

Exclamation_desat_24

Allmenningen klar for Ballstaddagan 2015!

Her fotografert natt til lørdag, – før telt og boder er fylt med innhold. Den plassen Allmenningen har å tilby, er godt utnytta, – og “jentene på Joker” har åpenbart vært samarbeidsvillige, og har fått teltet nærmest på trappa :-))!

Exclamation_desat_24

Enok fant frem et lite klenodium av et bilde!

For oss lokale :-))! Enok Ludvigsen kom over dette unike bildet fra, antatt, langt nede på 50-tallet. Bildet er tatt fra området der den blåmalte “støypbrygga” står i dag, vis a vis austerenden av “Jernvarebygget/Sareptas Hus” på Landet. Her får vi vist hvordan riksveien på den tida snirkla seg mellom “Går’n” og Bakeriet før den nådde Patentslipen og Bankbakken/Teltbakken. Bakeriet ble revet rundt 59, og veien ble retta ut få år etter det.

Vi ser fra venstre i bildet nordvestenden av “Jernvarebygget”, så “Går’n”, delvis skjult bak trærne, videre store deler av bakeriet med svala hvor postkassene hang, så naustet med taket på brygga på Vestheim bak, og P.A.Pedersen-bygget helt ute til høyre. Sistnevnte brant ned i 1973. Vi aner i tillegg også en flik av takskjegget til “Gammelekspedisjonen” i høyre kant, mot P.A.-bygget. “Gammelekspedisjonen” ble revet helt først på 60-tallet.

Exclamation_desat_24

Ballstad som utgangspunkt for ukesturer!

Akkurat nu ligger klenodiet, Redningsskøyta “Solli”, ved kai ved Allmenningen her hos oss. Skøyta som har Redningsselskapets benevnelse “RS-21”, er bygd i 1908, er restaurert tilbake til sitt opprinnelige, og har hjemmehavn sør i Romsdal. På sommarstid driver de “curisefart” i form av ukesturer rund om i Lofoten. De tar med 12 stk. per tur, – med full pensjon. Dette er blitt en tradisjon, og det er ikke første gang Ballstad er utgangspunktet. Et flott tilskudd til innhold og aktivitet i havna våres :-))!

Exclamation_desat_24

Historisk vandring Reine Gård.

Årets Ballstaddaga starta i et nydelig sommervær : På åpningsdagen stod bla. Historisk vandring til kvernhuset/mølla på Reine Gård. Vertskapet Brita og Frank Rist tok vel imot de ca.20 deltakerne på turen med nytrakta kaffe og noe og bite i da vi ankom gården. Etter litt “kjentprat” tok en engasjert Frank over regien og holdt et serdeles interesent foredrag om historia rundt mølla/kvernhuset og dæ arbeidet som er lagt ned før huset stod ferdig .

Exclamation_desat_24

Fornem tradisjon, - versjon 2015!

“MS Grace” av Rotterdam, med Bergen som “hjemmehavn”, er på sin årvisse visitt ved Ballstad Slipp, for ettersyn og servicearbeider! Fotografert ved Allmenningen her om dagen. Kanskje ei ikke så lita tillitserklæring for en lokal slipp med mekanisk verksted :-))!? Her er det ikke bare snakk om faglig, teknisk innsikt, men i minst like stor grad evne og vilje til å behandle “damen” som “seg hør og bør” :-))! Slik tålmodighet “betaler seg” gjerne :-))!

Exclamation_desat_24

"Nuti'a" ijnnhejnta oss på Bajllsta'lajnne'!

“På tide”, – vijl kajnskje ænkelte sei :-)! “Ikkje uvejnta”, – sei nok ajnner igjæn, – sånn e det bære i de yjtterste utkajntan! De kjæm seint med :-)! Ikkje så galt at det ikkje e godt førr nåkka i ajlle fajll, – nu ha’ ajnner prøvd’ det ut førr oss, – og førhåpentli’vis plokka bort de vanskeli’aste feilan :-))! Seint ja, men godt :-)!

Exclamation_desat_24

Sommeråpent

Exclamation_desat_24

Mykje arbei' blei lagt i 10.-klass'n sijn avslujtningsfest!

A mange. Både a eleva og førejldra! Og ikkje bære i træninga tell ajlle opptrednan fra sen’. Kanskje vell så mykje i pyjnting, og i å skap’ ei mijnneværdi’ ramma rujndt arransjemange. I det heile tatt, – en ijnnsats som bære ujnnerstreka det unike fejllesskape’ som ha utvekla seg både i klass’n, i mejlla førejldran, i mejlla klass’n og førrejldran, – og mange a læreran, – i de 10 åran vi ha’ hatt tell rådi’het :-))! 10 år der vi ha fått opplev’ mykje ilag, – og som nu e bledd tell go’e mijnna.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Lørdag 12. september

11.00

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie