Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

2990 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
3
Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av Trond H. P.
3
Et innlegg av Trond H. P.
12

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

15-16 Ballstadværinger inviteres til busstur nå søndag 23.!

Det kommer kanskje brått på, men “Heia Ballstad” går snart i svart her på “Origoplattformen”, værmeldinga for helga er lovende, – og vi er godt i gang med høsten og den risikoen som ligger i det. Og jeg har bil tilgjengelig :-)!

Exclamation_desat_24

Trykk i linken nedenfor, - til "Gamle Lofotbilder"!

Om du trykker på denne linken kan du se bilder og lese historie om kirketømmeret som havna i et fjøs på Ballstadlandet :-))! Fjøset står fortsatt det, – det eies av Elise og Johs. Hope.

Exclamation_desat_24

Ny flytebrygge legges ut ved nykaia på Hjellskjæret!

Flytebrygga som i lengre tid har ligget “lagret” utafor Hemmingodden, finner nå sin tiltenkte plass ved Hjellskjæret. Den koples til landfeste like ved enden av nykaia. Brekkens “MS Gard” benyttes til jobben, – en jobb som vel må sies å ha fått maxvær til et slikt oppdrag. Blikkstilla, sol og nesten ikke en sky på himmelen :-)!

Exclamation_desat_24

Endelig kom Per Roger med bok!

Det er Lofotposten som i dagens avis forteller at fisker, politiker og båttegner, Per Roger Vikten, “endelig har tatt til fornuft” og fått samla sine eminente båttegninger mellom to permer :-)!!

Exclamation_desat_24

Kim og Ernst Magnus fant feilen og det ble lys!

Endelig lys igjen langs veien til Ballstadlandet! Store deler av veien har ligget i mørke, – både før og etter sommeren. Det har vist seg vanskelig å finne årsaken, men i kveld fant endelig Kim og Ernst Magnus kortslutning i fotocella som styrer lysene fra Reinsjyen mot Skottnes!

Nå gjenstår bare enkelte lyspunkter hvor det er nødvendig med pæreskift, og alt blir bare velstand i hele Ballstadlandets lengde :-)! D.v.s., det er behov for rundt 3 nye lyspunkter fra og med Bankbakken og ned til gamle Jernvar’n!

Exclamation_desat_24

Fra underdimensjonert til overdimonsjonert?

I alle fall magert med dekke over vannledninga som passerer toppen av gjennomløpet. Vi får håpe det , bokstavelig talt, “er tatt høyde for det” :-)! Hvorsom allting er, det er i alle fall dimensjonert for fri og uhemma passering av den fisken som vil til og fra vannan innafor.

Exclamation_desat_24

Folkemøte om uholdbar lukt fra Hjellskjæret.

I går kveld ble det avvikla et svært godt besøkt folkemøte på Velferden på Allmenningen. Foranledninga var ei til tider uholdbar lukt fra kongemuslinganlegget på Hjellskjæret ved Storbrua. Problemet skal ha vært særlig merkbart i varmen i sommer, men også ellers.

Exclamation_desat_24

Han Bjørn ha' fujnn sommarhjule' dett!

Og ikkje bære det, på aluminiumsfælg! Det kom rækanes opp i fjæra hannes heilt ijnne i hamna her på Ballstad. Bildan vis’ at det e et hjul i nærmast pærfækt stajnd :-)!

Exclamation_desat_24

Et snev av "riksnytt" på lokalsonen :-)!

Håper dette ikke er info en “Heia Ballstad-væring” går av veien for :-)?! Hålogalandsbrua over innløpet av Rombakksfjorden, mellom Narvik og Øyjord, “aller innerst i Vestfjorden”, er et imponerende og ikke minst, et spektakulært byggverk! Selv knappest halvt fullført! Synes ikke vi som “virkelig integrerte Vestfjordinger” ikke skal få tatt del i hendelsen :-))! Ei severdighet verd en weekendtur!

Exclamation_desat_24

Stener er godt igang med "Modellbygg nr.109"!

Han gir seg ikke :-)! Det er ikke mindre enn imponerende hva han får til i en alder av rundt 81! Denne gang er det en krysser han har på beddingen. Det ligger ikke lite arbeid bak en slik modell, men fortsatt er det et “utall” detaljer som skal på plass før den fremstår i all sin prakt. For det tror jeg den vil gjøre, – det blir nok “nok en praktbåt fra Steners hand” :-))!

Exclamation_desat_24

"Det skjer nåkka heile tida!"

I Kræmmervika på Landet, like nede i Kræmmarvikbakken, restaureres gammelbutikken! Det betyr at de gamle utlevde, mørkegrønne aluminiumsplatene fjernes, og huset får hvit trekledning igjen :-)! Det lyser opp og passer inn :-)!

Exclamation_desat_24

Drøye 20 møtte til "Første Ballstad-treff" i formiddag!

Med et aldersspenn på fra 59 til 89! God stemning, godt spise med kaffe attåt, – interessant info, artige historier, tankevekkende dikt, og ikke minst, hyggelig og høylytt prat :-)! Det hele foregikk i den “gule gammelskola”, “SFO’n”, ved Ballstad skole, mellom kl.11 og 13.

Exclamation_desat_24

Så kom den store dagen for to stolte Ballstadværinger!

I dag, under årets “Matfestival” i Lofothallen, ble det både gjort stas på, og vist ære til, to stolte Ballstadværinger! Det var tid for overrekkelse av Vestvågøy kommunes hederspriser for 2016, Miljøprisen, Kulturprisen og Næringsprisen. Her gjorde som mange av oss allerede vet, to Ballstadværinger et kraftig innhogg :-)! Tone Johanne Pedersen fra Landet dro av gårde med “Kulturprisen-2016”, mens Christian Mide fra Øya la beslag på “Næringsprisen-2016” :-))!

Exclamation_desat_24

Ballstads "eldre" inviteres til treff tirsdag 27. sept. kl.11.00!

“Treffet” vil være i SFO-bygget ved skolen, i den gule “Gammelskola”, fra kl. 11.00 til 13.00.

Exclamation_desat_24

I modærne feskeria e båtan "dryplasta" ajllerede på tur ut på fejltan!

Her e det “Ballstadværing” som gjær seg klar tell tur attmæ kaia tell “Lofoten Oljesenter” på Lajnne. Romme e fyjlt opp med sjy som kjøles ne’ førr å bli klart tell å ta i mot fesken på en ordntli’ måte. Her e det kvalitet’n på produkte’ det fujllt og heilt hajn’la om!

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie