Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3004 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
2
Et innlegg av Per R. V.
5
Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av john i. b.
7

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Stadig mere aktuellt.

INGEN VEI TILBAKE. Det er på tide å øve inn en ny lekse: Vi anerkjenner ikke lenger staten Israel. Vi kunne ikke anerkjenne det sørafrikanske apartheidregimet, og vi anerkjente ikke det afghanske Taliban-regimet. Så var det mange som ikke anerkjente Saddam Husseins Irak, eller serbernes etniske rensing. Nå må vi venne oss til tanken: Staten Israel i sin nåværende form er historie.

Exclamation_desat_24

Litt av det gamle på Landet!

(Klikk i bildet for større bilde!)Bildet er tatt fra barndomsheimen min en gang på 50-tallet. I høyre billedkant ser vi litt av “Gård’n” der Elise og Johs. Hope bor i dag, mens vi helt ute til venstre ser “Adolf Strand-huset”.

Exclamation_desat_24

Dramatikk i Vestfjorden i natt, på vei mot Ballstad!

Seløy Undervannsservice’s “Nautilus” ble under relativt dramatiske omstendigheter brakt til havn i natt! Bokstaveligtalt mer under enn over vann! Havaristen ble assistert av redningsskøyter fra både Svolvær og Ballstad. Pumper ble brakt om bord slik at totalt forlis ble forhindret. Mannskapet hadde da tatt på flytedresser og gått i lettbåten. Her er den brakt til kai ved Allmenningen, større pumper koplet til og mobilkran fikk løftet tung dekkslast på land.

Exclamation_desat_24

Ballstaddagan 2014 !

Ja då ha man fått årets daga litt på avstand og då e dæ vel greit å ta et tilbakkeblikk på arr.

Exclamation_desat_24

Hytter til langtidsleie

For mer informasjon trykk her

Exclamation_desat_24

Ole Johannesen . Årets Ballstadværing :-)

Ingen er vel uenig i denne prisen ! Endelig var dæ “butikk Ole`s” tur til å tittuler seg mæ betegnelsen Årets Ballstadværing :-)

Exclamation_desat_24

Kyllingdalen

Med John-Inge til Kyllingdalen! 😃 👍

Exclamation_desat_24

Ballstad`s framtid !

En stor takk til Tora Arctander for et interesent foredrag om fremtidens fiskevær. Dæ vist bærre at e man kreativ og selvfølgelig har tilstrekkelig med kapital ,så e mulighetan mange, bla. med flytebru Ballstadøya – Ballstadlandet, gang/sykkelsti/promenade på landsia og ikje å forgløm store endringe på Almenningen. For de som ikje ha hvor innom utstillings så e dæ fortsatt muligheter ,for den e åpen onsd.- fred. mellom kl. 16.00 – 19.00 og lørd. – sønd. mellom 12.00 – 16.00.

Exclamation_desat_24

Legg ned KongKasino!

Exclamation_desat_24

Akkurat i natt "betrakter" jeg Ballstad fra London.

Forskjellen er kjempestor, men likevel ikke like stor som vi har for vane å tro :-) . Riktignok er det mye mer av det meste her! Og en hel masse er langt større enn i Værret der nord! Alt er mye tettere på her, – med langt flere muligheter, både til valg og til “å velges”! Og det skjer mye mer her, – langt oftere, – og hyppigere. I kveld har det eksempelvis gått knappe halvtimen mellom hver hørte politisirene, – uten at jeg aner årsakene, – eller har noen utsikt til å få vite det :-) ! Og “Abba-musicalen” Mamma Mia går på 15. året på samme sene!

Exclamation_desat_24

EØS og fordyrete livsbetingelser for oss i Nord Norge.

Hvor lenge skal vi i distrikts Norge akseptere at våre folkevalgte politikere støtter opp om Eu direktiver som er til direkte skade for oss som bor i distriktene. Nå har EU med støtte i EØS avtalen funnet ut at det i Norge bedrives ulovlig subsidiering av “Distrikts Norge”. Ei ordning som det har vært nasjonal enighet om helt siden Einar Gerhardsens regjeringstid.

Exclamation_desat_24

Nye drivere på Joker Ballstad !

Ja i dag var dagen kommen da nye drivere overtok driften av Joker .

Exclamation_desat_24

Hva skjer, eller rettere sagt, skal ingenting skje ?

Det er virkelig betimelig å stille et slikt spørsmål nå, og spørsmålet forlanger undertegnede at en representant for våre fiskerimyndigheter kommer og svarer på !

Exclamation_desat_24

En æra i værret e straks over!

Nu tæll vi bære daga tell han Ole lægg ijnn åran som mangeåri’ drivar a matbutikken “vårres”, – “Ole-butikken” nere på Allmenningen! Nu i månedsskifte skjer det, – nåkka eg verkeli’ syjns e vemodi’, – sjøll om nye drivera står klar tell å overta!

Exclamation_desat_24

Selger deler av forretningen!

Delen av Brækkens Elektro (på Ballstad) som omhandler båt og elektronikk selges! Bildelen av bedriften skal ikke selges. Den skal sønn til Bjørn, Fredrik, overta.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie