Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3000 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av Rolf H.
16
Et innlegg av Trond H. P.
3
Et innlegg av Trond H. P.
6

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

NEI TIL SMARTMETER .

Da jeg leste av min strømmåler 01.02.2016 oppdaget jeg noe som ikke gjorde meg spesielt glad , nemlig at Hafslund så totalt undervurderer sine kunder og trer denne bestemmelsen ned over hodet på det norske folk .

Exclamation_desat_24

Snart åpna ho Paula kaféen på Allmenningen!

Også i vinter skal “Velferden” holdes sesongåpen, – med ho Paula som bestyrar. Tiltaket er primært mynta på fiskerne, men ho setter pris på om lokalbefolkninga også nytta seg av tilbudet :-)! Her vil det tilbys en kaffestopp i hverdagen, – og mulighet for middag i helgene! Alt i et trivelig miljø. Nye møbler er anskaffet, så her kan alle få sitte godt :-)!

Exclamation_desat_24

Gamle Ballstad-bilder

BALLSTAD 1961

Exclamation_desat_24

Evenes + Narvik = Sant?

Høgskolen i Narvik har nettopp fusjonert og blitt en meget viktig del av Norges tredje største universitet, Norges Arktiske Universitet. Helsesektoren gjør det samme og bygger opp sterke moderne medisinske enheter som trekker til seg personell med høy internasjonal og praktisk kompetanse. Det private næringsliv har gjort det for å overleve i det nye konkurransemarkedet. Statens vegvesen, NSB, Luftfartsverket, Trygdeetaten, Likningsetaten, Kraftleverandører, Ressursselskaper samt andre halv offentlige etater har gjort det samme og gjennomført omfattende omstruktureringer til større enheter. Alle har skjønt at for å lykkes må de gjennomføre en aktiv og nødvendig konvergens prosess. I dag er det allianser som er fremtiden og en av de viktigste suksessfaktorer.

Exclamation_desat_24

Stinn brakke og ull i sentrum i Sareptas Hus!

Det annonserte “ullforedraget” i kveld på Sareptas Hus, se innlegg fra Elin lengre nede på sida her, må vi kunne si ble en stor suksess! “Alle” parkeringsmuligheter oppfylt ute, varslet “stinn brakke” innendørs :-)! Undertegnede registrerte interesserte både fra øst og vest, i tillegg til godt oppmøte fra egen øy. Selv overvar jeg dessverre ikke selve forelesninga, men det var lett på stemninga å skjønne at dette hadde “fenga folket” :-)!

Exclamation_desat_24

Stener sett bygg nr.107(!) på beddingen!

En nydeli’ lit’n kryssar nærma seg fujllførelse! Båt’n , som førræst’n ajllerede e sællt, bli’ et smykke i kjent Stenerstil :-). Kvær bidi’e lit’n detalj bli’ hajn’laga tell akkurat dejnnan kryssar’n, – så her ligg det atskjelli’e tima bak det ejnneli’e resultate’. I det hærre ijnnlægge’ vijl bildan bære antyd ka som kjæm, – eg syjns ajlt ska vær’ på plass før fujll offentli’gjæring :-))! Intresserte får bærre føll med her på Heia Ballstad :-)!

Exclamation_desat_24

Etterlysning.

Er det noen som har opplysninger om ei motorjakt ved navn “Bratten” LFQI, bygget i 1891. Den var registrert i Svolvær. I skipslista for 1967 er den eid av Johannes Bakke, Rotsund. Den var oppbygget hos Klaus Aas i Mjosund på slutten av 1950tallet. Den var 49 br.reg.tonn og 27 net.reg.tonn.

Exclamation_desat_24

Ser vi kunst'n på Joker i travle kværdaga?

Flenke , kreative og fletti’e Ballstadonga ha’ lagt mykje arbei’ i å krydder kværdagen våres med å pyjnt opp i nærbutikken :-)! Dejnnan gongen e det onga i barnehagan som ha’ stådd førr kunst’n! Ta deg ti’ tell å stopp opp og se på ajlle di flotte malerian og tegningan som hæng på væggan, – rætt framførr deg når du kjæm ijnn i butikken. Det e verkeli’ flott gjort :-)!

Exclamation_desat_24

Foredrag på Sareptas hus

Velkommen

Exclamation_desat_24

For de genuint lokalt lokalinteresserte :-)!

Nyss ble ei ny flytebrygge lagt ut i “Rein’sjyojdd’n” av Nic.Haug AS! Den er lagt ut på nordsida av, og fra den nye molostumpen som ble ferdig i høst. I le for sørvesten! Som du ser, den er allerede tatt i bruk. Dermed er ny kaiplass skaffa til veie etter at den tradisjonsrike kaia ble revet. Fiskemottak som i riktig gamle dager blir det nok aldri her, – men uten tvil et lite steg i positiv retning for havna våres :-)!

Exclamation_desat_24

Ballstadspeidernes Globalaksjon 19. januar

Globalaksjonen er KFUK-KFUM-bevegelsens solidaritetsaksjon. Inntektene forvaltes av KFUK-KFUM Global. Speiderne lærer om andre land, om hvordan barn og unge bor og lever der, og ikke minst lærer de å bry seg om andre. Ballstadspeiderne samler inn penger til Globalaksjonen gjennom julebukkaksjonen. På Ballstad har speiderne lang tradisjon for å gå julebukk. De yngste speiderne går fra hus til hus og synger aksjonssangen. Som takk for sangen håper de å få en “slant” på bøssene. De eldste speiderne er på skolen, der de koker kakao og ordner litt å spise til “julebukkene” kommer tilbake. Foreldrene stiller opp og kjører speiderne rundt.

Exclamation_desat_24

PRESSEMELDING 17. januar 2016

Exclamation_desat_24

Uegnet sykkelsti

I dag var det bare gangvei mellom Skottnes og Ballstadøya. Jeg holdt meg langt unna sykkelstien (populært navn på kombinert gang- og sykkelvei) og tok heller litt risiko ved å sykle på hovedveien. Lurer på hvem som er ansvarlig, for det var verre enn den verste brostein å sykle på. Får håpe det er siste gang at ingen ansvarlige reagerer!

Exclamation_desat_24

I formiddag ble flyktningene henta med busser!

I dag tidlig var hele Kræmmervikveien sperra av ved Fiskarheimen i ett par timer! Foranledniga var et helt oppbud av svære busser, ankommet for å hente flyktningene for transport sørover til Torghatten. Ei reise som nok for mange ikke var lett å ta fatt på! Torghatten, på øya Torget i Brønnøy kommune, er et nokså øde sted vinterstid. Flyktningene skal bo på turistanlegget der.

Exclamation_desat_24

Nok et nyjtt tellskudd tell Ballstadflåt'n e i havn!

Bokstaveli’ talt :-)! I går, lørdag dejn 9. januar, ankom han Daniel Myklebust Ballstad med nyanskaffels’n sijn fra Helligvær! En prækti’, flott, vælhojldt og godt utstyrt 35-fots sjark! Ei fresk satsning, og ei moti’ ijnvestering a en som ejnnu e 17 år og skoleelev :-)!

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie