Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

2999 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av Trond H. P.
10
Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av Trond H. P.
13

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Dela a Ballstad-dagan ujnner tak i kvejll!

Mandag kvejll, dejn 4. juli. Så e Ballstad-daganvekka i gang! Flaggan kom opp langs veian ajllerede i gårkvejll, – og i dag ha’ de fått piska seg skjekkeli’ i sydvæst’n :-)! Det må nok rægnes med et vesst flaggførbruk om han fortsætt sånn :-).

Exclamation_desat_24

Hvilken utgave av uglearten er dette?

Minst tre, eller fire, av disse dukka brått opp idet de “hoppa” ut av en tørrkvisthaug oppe i Reineryggen! Jeg passerte på veien nedafor nå natt til mandag 27., mot Reine Gård, en liten halvtime etter midnatt. Brått rasla det i kvist oppe i skråninga :-)! På ca. 20-25m hold fikk jeg øye på en godt kamuflert, merkelig skapning. Så absolutt ei sjeldenhet i værret, – ei ugle! Etter hvert så jeg to, – mens jeg etter hjemkomsten oppdaga jeg flere i bildene :-)! Ikke gode å få øye på i kamerasøkeren, – de gikk nesten i ett med naturen.

Exclamation_desat_24

MS Lofoten.

MS Lofoten observert på Rødøyfjorden 0750, på nordgående. Godt å kvil auan på den.

Exclamation_desat_24

Fra "forhatt" Sitkagran, til verdifull "edelgran"!

Lokal Sitkagran foredles til verdifull trelast til de fleste bygningsformål. På Ballstad! Ballstadbonde Helge Forsbakk investerte for få år siden i et profesjonelt sagverk på gården sin, – oppe på Øver-Gjerstad. Her drives det i dag en ikke ubetydelig sagbruksvirksomhet med utgangspunkt i disse lokale ressursene!

Sammen med mangeårig disponent ved Felleskjøpets Leknesavdeling, “skogbruksmannen” Trygve Brenna(på bildet), driver de skogpleie, hogst og sagbruk fra og på Øver-Gjerstad/Ballstad! Til sammen representerer de i dag betydelig kompetanse, og sitter med ditto verdifull erfaring, innen en bransje som vel må sies å være en smule utradisjonell for vårt område :-).

Exclamation_desat_24

Tidlig hamskifte på Statoil på Leknes

I ettermiddag/kveld pågikk jobben med å gjøre Statoils farger og logo til historie på Leknes! I hovedsak går det fra blått til rødt, – uten at jeg tror det indikerer noen form for vridning av innhold, holdning og mål :-))!

Exclamation_desat_24

Makrellen "fyller" havna med Vestlandssnurpere!

Den siste drøye uka har makrellsnurpere, fra i hovedsak Rogaland og Hordaland, “dominert” aktivitet og båtbildet i Ballstad havn. Særlig ved kvelds- og nattstid, – og i helgene. Denne helga jaga uværet hele flåten i havn!

Exclamation_desat_24

Dugnad utmarksområdet .

Torsdag 16 juni kl.1800 bli dæ grusing av veien innover mot Kyllingdalen . Vi håpa at noen av dere som bruker området har mulighet til å hjelp oss :-) Ta i så fall med krafse/spisskoffel/jernrive.og så kan dæ vær lurt å ta mæ ei kanne mæ kaffe,for den sosiale delen er viktig :-) Kanelsnurra blir sponset av Himmel og Havn og bærre de gjør dæ verdt å møt opp :-)

Exclamation_desat_24

"Installasjoner til refleksjoner" på Saretptas Hus!

Refleksjon av “oss på utsida” av installasjonene :-)), – men ikke minst over kunstnerens refleksjon og budskap. Han tar for seg kystbefolkningas/vår nære og fjerne historie, – med alle dets fasetter.

Exclamation_desat_24

Ballstadværing førr enkvær pris!

Med svært dårli’e odds førr å løkkes akkurat her, ha’ dejnnan kar’n slått seg tell på Gjærneshau’an! Større sjangse e det knappast muli’ å ta, ejnn som småmåse å lægg reire’ sett atmæ autoværne’, – medt imejlla Øyaveien og gang- og sykkelstien :-)! Like atmæ der han Knut og han Svein Kåre bor. Der skol’- og fotbajllongan passer’ fleire gonga om dagen, – og bilan kjør’ førbi i ett sætt :-))!

Exclamation_desat_24

Nesten 20 møtte til "lyslagsmøte" i "Kræmmervika Havn"!

Ole Gunnar kalte inn til stiftelsesmøte av det som er tenkt å bli til “Nye Ballstadlandet Lyslag”. Bakgrunnen er Vestvågøy kommunes endring av krav til organisasjonsform for frivillige lyslag. For å kunne motta støtte til drift i fremtida, krever kommunen nå at hvert lag organiseres med organisasjonsnummer i Brønnøysundregisteret, og med et formelt styre. Videre at antall lyspunkter både registreres og merkes, – avtale gjøres med nettleverandør, – samt at abonnement tegnes av “laget” direkte med strømleverandøren. Om vi har forstått det riktig, må lyslagene fra høsten av forskuttere sine utgifter, og hvert år søke om det kommunale tilskuddet.

Exclamation_desat_24

Ballstadværingen

Hei!

Exclamation_desat_24

Lørdag "21.mai kl.14.00" åpner internasjonal salgsutstilling på Ballstadlandet!

“Summer Exhibition 2016” åpner på Sareptas Hus", (gamle jernvarebygget), på Ballstadlandet, – nå på *lørdag 21.mai kl. 14.00! To meget anerkjente internasjonale kunstnere, Ria Roes, Sverige/Holland, og Carlos Cerdà, Spania, stiller ut sine bilder inspirert fra vår region. Dette er kunstnere med lange merittlister fra store gallerier rundt om i verden! Sett av ett par timer på lørdag og få med deg en virkelig attraksjon i nærmiljøet!

Exclamation_desat_24

17 Mai 2016 Ballstad !

!bilde undefined!

Exclamation_desat_24

86 årige Johan Stensen hedres etter 66 år i Forsvaret!

I dagens utgave av Lofotposten, forteller avisen om Ballstadmannen, 86-årige Johan Stensen, som i helga blei tildelt “Forsvarsmedaljen med laubærgren”! En meget velfortjent påskjønnelse etter hele 66 års virke i Forsvaret!!

Johan gjorde tidlig Bodøværing av seg, men har gjennom alle år holdt nær kontakt med hjemstedet. Det var jobben som fikk bestemme bosted, men med store deler av slekta si i Lofoten, forble han Ballstadværing “så god som noen” :-)! Ballstad er i dag stolte på Johans vegne :-)!

Exclamation_desat_24

Gamle "Mjøsfærgen V" kalibrerer elektronikken i Ballstad havn!

Ferja, som nå eies av “Seløy Undervannsservice”, ble bygd i 1974 for ferjedrift på Mjøsa, mellom Mengshol og Gjøvik. I 1985, etter at Mjøsbrua sto ferdig, blei ferja demontert i flere deler, frakta til kysten, og remontert i salt sjø. “Helgeland Trafikkselskap” kjøpte ferja og gav den navnet “Aldra”. Den blei nå satt i drift på ruta Hemnesberget – Leirvik på Helgeland.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie