Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3000 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
8
Et innlegg av Per R. V.
1
Et innlegg av Trond H. P.
38
Et innlegg av Trond H. P.
12

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

En konkurransedyktig sjømatindustri

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker la fredag ut Meld. St. 10 (2015-2016) «En konkurransekraftig sjømatindustri». Når man leser overskriften på meldingen skulle man tro at dette er positivt for landindustrien i fiskerinæringen, og de lokalsamfunn som blir berørt av denne, samt hele kysten. Men, slik jeg har forstått det er nok ikke dette tilfelle !

Exclamation_desat_24

Han drømte om å seile til Ballstad, nå er det gjort.

Lofotposten forteller her om Larvikmannen som sist fredag oppfylte sin drøm da han seilte inn på Ballstad havn. Dette er vel en slags gladsak for oss Ballstadværinger :-) !?

Exclamation_desat_24

Sesongavslutning for BUIL's fotballgruppe!

Tradisjonen tro arrangerte BUIL storstilt sesongavslutning for sin store fotballgruppe nå på fredag, 13.nov.! I år for både aldersbestemte lag og for A-lagsstallen. Med det store antall spillere, trenere, lagledere, søsken og øvrig familie, var det stinn brakke på “Huset”. Og et lydnivå deretter :-)! Det vanket påskjønnelser an mass, – for gjennomført sesong, til toppskårere, for treningsiver, årets spillere, for årets slitere og ditto keepertrener! Og roser til støtteapparatet. Det hele ble krona med et kakebord “uten like”, kaffe og brus :-)! Nok til alle, og helt gratis :-))!

Exclamation_desat_24

Så kom det, - i ly a haustmørtna!

I kvejll, ette’ at haustmørtna ha’ tatt ganske godt tak, kom det første ælgskjelte’ opp på Ballstad :-)! Det e plassert oppmæ’ Kvilarstein’, og det sammarbei’ med to-tre likense skjelt oppi Gjerstadåsområde’. Så nu ha vi fått skjelt på at det ikkje e heilt trygt længer å bære stå på over Skottnesmyran! Spesiælt i mørtna!

Exclamation_desat_24

Malfrid har funnet frem interessante bilder!

Jeg vet ikke om alle er kjente fra tidligere, (Terje?), men spennende bilder er det uansett! Legger i første omgang ut dette som er et kort med påbegynt tekst med jule- og nyttårshilsen 1914-15. Bildet er tatt oppe fra Gløsenområdet, og vi ser i retning Allmenningen og Ballstadura. I dag går Går’nbakken ned midt i denne bebyggelsen.

Exclamation_desat_24

Om ikke storflo, så stor flo, kuling og striregn!

Natt til i dag tirsdag 10.nov. var det hustrig på Ballstad! Mørkt og svart, sørvestkuling og kraftige regnbyger. Alt som fløt, fløt høyt rundt Allmenningen og Ballstad Slip. Stedet fremstår ikke akkurat gjestmildt for gjester for tiden :-))!

Legger ved ett par situasjonsbilder i kommentaren under her.

Exclamation_desat_24

"Nok en suksess førr Bajllsta'vekj'n!"

“1.plass Sortland IL’s Ungdomsturnering 2015.”

Exclamation_desat_24

Oppklart!

Hei igjen folkens! Har i ca. 2. år ikke vært inne her på denne Origo-siden da jeg har vært plaget av en “dobbeltgjenger” uten profilbilde og medlemssoner. Har prøvd å komme fram til mitt “egentlige” jeg, men uten resultat, helt til jeg nå i kveld fant fram til en dame her på Origo som hadde lidd samme skjebne og hva hun måtte gjøre for å komme uvesenet til livs, og ja, da prøvde jeg det samme, og vips så var jeg inne i varmen igjen! Godt å se at gamlekara fremdeles henger med på siden med innlegg og debatter!

Exclamation_desat_24

Hva slags nål er dette? 347 mm lang, og spiss i begge ender!

Nåla som er rundt 3 mm tykk, har et forsenka hull for tråd 44 mm fra ene enden til senter av hullet! Har selv aldri sett ei slik nål :-).

Exclamation_desat_24

Hva slags nål er dette? 347 mm lang, og spiss i begge ender!

Nåla som er rundt 3 mm tykk, har et forsenka hull for tråd 44 mm fra ene enden til senter av hullet! Har selv aldri sett ei slik nål :-). Se i kommentaren under her for flere detaljbilder!

Exclamation_desat_24

Aldrig har så lite gjett meg så mykje !

Utrulig artig at dæ va så mange (15 stk) av de nye beboerne i Kræmmervika som vart mæ på fredagens tur innover til Kyllingdalen. Og du verden kor taknemmelig de va. Dette frista til gjenntakelse og håpa og trur at dæ ska by seg fleire anledninge utover.

Exclamation_desat_24

Feil beis

“Han bæstefar brukte feil beis på sjarken, og dæ skjønte han når han sto på botn og såg medt inn i auan på han Ulke-Dulke!”

Exclamation_desat_24

Apropos Reineheia (2)

Klikk i brevet for å lese det.

Exclamation_desat_24

Vårres Børje leda Norges J15-lag tell seier over Polen!

Lofotposten melder nå i torsdagens avis at Ballstad- og landslagstrener Børje Sørensen leda Norges Jenter-15 til 1-0 seier over Polen, – i Polen! Tøft :-)! “Gratuler’ Børje, – vi e mange som e stojlt a deg :-))!” Artig med en sånn kapasitet i værret!

Bildet har jeg “lånt” fra artikkelen i Lofotposten.

Exclamation_desat_24

50 asylsøkere ankom Ballstad i går!

Det er Kræmmervika Rorbuer ved Torgunn og Yngvar om huser dem, og de er fordelt i Kræmmervika og Ramnvika. Her og nå er det store utfordringer, men Ballstad har lange tradisjoner med ta mot gjester i stort antall, – både ei lang og stolt historie som et av Lofotens største fiskeværr, med hva det betydde i sesongene, vi var tidlig ute med rorbucamping og turister, – og vi huset mange flyktninger fra Sri Lanka på 80-tallet. Jeg mener Ballstadfolket har vist at vi takler det, på tross av at det naturlig nok vil prege et lite sted med så mange nye innbyggere med “fremmed bakgrunn” over natta. La oss vise at vi har vært vitne til deres nød, og forstår deres søken etter trygghet og fred. Det tror jeg er ei forutsetning for en positiv opplevelse for alle parter.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Onsdag 27. januar 2016

19.00

Mest anbefalt denne uken

lørdag 28. november kl. 21.00 Hagskaret
HAGSKARET PUB / DANSEKVELD 28. NOV KL. 21

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie