Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3004 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Per-Vidar J.
8
Aftenposten har i denne artikkelen satt fokus på det omstridte Olavsvernsalget. I artikkelen har Frilancejournalisten Einar Kr. Holtet stilt… Les hele
Et innlegg av Rolf H.
1
Et innlegg av Trond H. P.
17
Et innlegg av Per-Vidar J.
46

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Nye "Ballstadøy"!

Her er nye “Ballstadøy” på tur heim:

Exclamation_desat_24

Fargerike Ballstad!

Nu gjænnomsyra freske farga nærmast heile næringskjeda i de gamle fesk’værran :-))! Ei guds løkka at fargefilmen blei oppfujn’ førr længe si’a, – sånn at vi får del’ det med dokk som bor meir’ “sparsommeli’ tell” :-))!

Et klekk i kvært bilde gjær kvær ænkelt meir synbart!

Exclamation_desat_24

Fargepaletten er tatt i bruk i hele sin bredde i "værran"!

Nå går den nærmest gjennom hele “næringskjeda” på/langs kysten:-)! Her fra fiskeværet Ballstad.

Exclamation_desat_24

Fiskeriministerens påstander.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker har i media de siste dagene fått gjengitt et leserbrev der hun mer eller mindre bifaller Tveterås-utvalgets NOU 2014:16 Sjømatindustrien.

Exclamation_desat_24

Ballstad Update 2015

Vi minner på at dere kan sjekke hva som skjer rundt A-laget i år også Carlos som er Skribent i år og kommer med tropp og skåringer og informasjon :

Exclamation_desat_24

Mer enn 609 års erfaring samla på "Jernvaretrappa"!

I dag, 20. mars 2015, samla “Ballstad Jernvare”, nå mer riktig “Ballstadgruppen” og “Ballstad Bygg”, 25 av sine veteraner til “mimrelunsj” i det gamle “Jernvarebygget” på Ballstad. I dag “Sareptas Hus”. Til sammen representerer gruppa vi ser avbildet her på “Jernvaretrappa”, i lett snødrev fra nordvest, mer enn 609 års arbeidserfaring i selskapet! Ikke småtterier altså, – og heller ikke en selvsagt ting at så mange av oss var i stand til å møtes slik :-). Det ble et trivelig gjensyn, god tid både til mimring og den gode prat, – og godt spise ordnet av “Sareptas Hus” ved driver Elin Kristoffersen.

Klikk i bildet for å forstørre, og se bedre!

Exclamation_desat_24

Sett fra Kræmmervikbakken på Ballstad kl.10.55!

Ikke mye er eldre enn sol og måne, – så derfor her :-))!

Exclamation_desat_24

Sett fra Kræmmervikbakken kl.10.55!!

Og så tok skydekket over til sola var hel igjen :-))!

Exclamation_desat_24

Solformørkelsen

Jeg heier på at “Storm” har mer rett enn “Yr”, for i så fall kan vi få solgløtt mellom skydekket når formørkelsen skjer. Når jeg kjøpte “Illustrert Vitenskap” i dag, så lå det beskyttelsesbriller sammen med bladet. Håper jeg slipper å måtte vente til 2061 for å få ta de i bruk. Skulle det bli godt vær i perioden rundt klokka 11 (se nedtelling her), så må dere… Ikke la barna være ute uten beskyttelsesbriller!

Exclamation_desat_24

"Ballstadkonfirmantene" trenger hjelp tirsdag 24. mars!

Tradisjonen tro blir konfirmantene i Buksnes menighet engasjert i et prosjekt/en aksjon for et ideelt formål i løpet av konfirmasjonsforberedelsene. I år er det en Fasteaksjon til inntekt for “Kirkens Nødhjelp” som er planlagt. Aksjonen går av stabelen nå på tirsdag 24.mars, mellom kl.17 og ca.20!

Exclamation_desat_24

Merking og skilting av Kirkesti Gravfjellet

Etter møtet 11.mars ble vi enig om å jobbe videre med 5 info-skilt langs stien. Stien skal gå fra “Ballstad Stadion” til “gamle til Skarsjyveien” . Det som skal stå på skiltene skal fortelle noe om lokal historie. Her er forslag til temaer, første punkt er ved fotballbanen

Exclamation_desat_24

Endelig kommer en forbedret Arbeidsmiljølov

Regjeringen og sammarbeidspartiene er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Adgangen til dette blir redusert fra fire til tre år i forhold til hva som var i det opprinnelige forslaget. Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret. De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser. I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

Exclamation_desat_24

Møte 11.03 kl.18.00 på Sareptas hus, Ballstadlandet 201

Gammel kirkevei ved Gravfjellet.

Exclamation_desat_24

"Førkrigsidyll" på Ballstadlandet 1934/35.

Her sitter flere av dem som ble mødre og fedre, tanter og onkler til mange av oss som vokste opp på Ballstadlandet etter 1950 :-)! Min far sitter som eldstemann bak til venstre, – 11 år gammel her i 1934.

Exclamation_desat_24

Asylmottak i Roma

Historien har vist at det ikke er trygt å ha asylmottak i Norge. Selv om Norge tar imot søknader om asyl så er det ingen selvfølge at mottakene må ligge i Norge.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie