Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3005 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Ståle F.
3
Et innlegg av Trond H. P.
10
Et innlegg av Trond H. P.
2
Et innlegg av Trond H. P.
1

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Årsmøte i Ballstad uil tirsdag 3. mars kl 19.00

Det avholdes årsmøte i Ballstad ungdoms- og idrettslag tirsdag 3. mars kl 19.00 på ungdomshuset.

Exclamation_desat_24

Mørke vinduer, stengt og tomt for vann!

Bassenget ved Ballstad Skole på Skottnes er fortsatt tomt/tørt og stengt, – og Ballstadelevene får ikke svømmeundervisning lengre! Det ble stengt p.g.a. dårlig teknisk forfatning, og behov for omfattende renovering. Kommunen skal ha utarbeidet plan og kostnadsoverslag for jobben, men ingenting er skjedd etter det! Vi vet at bassengstrukturen i kommunen diskuteres, og vi registrerer samtidig at renovering av bassenget ved Bøstad Skole er i gang.

Exclamation_desat_24

Flott, frisk og modig satsing i Kræmmervika!

Ukas utgave av “Lofot-Tidende” melder om positiv aktivitet i Værret. Denne gang handler det om Kræmmervika, – og om “Ballstad Fisk AS”, v/Freddy og Arne Olav Sørensen! Søskenbarnparet er inne i sitt tredje år som tredjegenerasjons eiere og drivere av denne tradisjonsrike fiskebedriften. Opprinnelig hadde den sitt tilhold i Hattvika under navnet “Arne Sørensen & Sønner”.

Exclamation_desat_24

"Ny vei" til Auna på gang!

Med bakgrunn i kommunens forberedelser til å få bygd høyde-/trykkbasseng ved Lågvatnet, er de i disse dager i gang med utvidelse, utretting og forsterkning av eksisterende vei, samt fornying av passeringa av Dillerelva. Alt dette er vel i hovedsak med tanke på nødvendig anleggstrafikk i anleggsperioden.

Exclamation_desat_24

Humorkalender

Noen husker sikkert julekalenderen jeg hadde. Jeg har også Humorkalender 2015 med et humoristisk innslag hver eneste dag – hvor jeg håper å ikke støte noen, men med mottoet “en latter forlenger livet, eller var det Live?” :p (Jamfør julekalenderens luke nr.24.) Det er ikke bare humor, for scroller du ned, så finner du merkedager og link til en kalender som ikke mister rødfargen, når datoen blir hypertekst.

Exclamation_desat_24

Innbyggere på Ballstad

Hvis man skal finne ut hvor mange innbyggere det er 1.januar 2015, så må man vente til 19.februar. Men følgende står for 1.januar 2014: Ballstad 522, Reine(!) 239 (står under kommune 1860, så er vel ikke noe annet Reine?), Skottnes/Skarsjø 217 og Gjerstad 148. Så spørs det om Gjerstad her, kun er de med 8373, eller også de med 8372? Skillet går ved den veien rett over bussholdeplassen i bakken før Gjerstadåsen (toppen av bakken). La oss addere tallene her: da vil vi få Ballstad 1.januar 2014: 1126 innbyggere. Er jo ikke helt logiske tall, men hvis Reine er hele Ballstadlandet (inkludert Rekstrand og Reine) og Ballstad er Ballstadøya, så kan det kanskje stemme? Jeg kan jo spørre Statistisk sentralbyrå hva de mener. Kom gjerne med kommentarer om hva du tror. Totalsummen 1126 virker jo sannsynlig for hele Ballstad.

Exclamation_desat_24

Så ble en til to, - med hver sin inngangsdør!

Fra nyttår var en æra over, mens en ny forhåpentligvis fikk sin start. Ærverdige “Brækkens Elektro” er solgt, men drives videre av nye eiere under samme navn og logo. Bedriften forblir i deler av samme bygg, og hovedaktiviteten rettes mot det maritime markedet! De har fått ny, egen inngangsdør til høyre for den opprinnelige :-). Det gamle butikklokalet er skilt ut, og varebeholdninga flytta over i den nordlige delen. Det jobbes for fullt disse dager, og alt er ikke på plass, men bildene skulle gi et inntrykk av en spennende butikk underveis :-)! Også elektroverkstedet videreføres.

Exclamation_desat_24

Mørketida er over

Artig å se (på yr.no) at mørketida er over på Ballstad og Mortsund,

Exclamation_desat_24

*Godt Nytt År, 2015*, - tell han Odd Johnny,...

…ho Brynhild, han Torbjørn, han Asgeir, han Torstein, han Halvard og ho Sigrun, ho Klara, ho Ida, han Kim, han Samuel og lillesøstra hannes, ho Reidun, ho Elise og han Johs., han Tore, ho Anne Karin og han Stein Oddbjørn, ho Marion, han Tommy, han Elling og han Anker, ho Astrid og han Pål Sverre, ho Margit, han Vegard og han lille Villiam, ho Aase, ho Lena og han Ole Gunnar, ho May og han Leif Tore, ho Evi, han Randulf, ho Sunniva og ho Linnea, han Bjørn Arvid, ho Kirsti, – og ajlle ajnner go’e naboa ne’på Lajnne som eg ikkje kjæm på namne på i farta:-))!

Exclamation_desat_24

Oppskyting av raketter

Vis hensyn overfor fugler og dyr, som blir skremt – og folk som skal sove!

Exclamation_desat_24

Fakkeltog nyttårsaften kl 15 fra skolen

Husk fakkeltoget som starter kl 15 fra skolen på nyttårsaften. Toget går til Reine gård hvor vi blir møtt med gløgg og pepperkaker

Exclamation_desat_24

Så blei det ei fargerik kvit jul 2014 på Ballstad!

Ejndelli’ fekk vi ei kvit jul igjæn! Det e ajllti’ spejnnanes korr længe snyen bli’ ligganes her hos oss, men ejnnu, på 4. juledag, hojll han stajnn! Ja dagen i dag e antageli’ dejn kajllaste dagen sålangt, så det hærrane ser lovanes ut.

Exclamation_desat_24

Så små er vi!

Se her en imponerende video som viser hvor små vi egentlig er!

Exclamation_desat_24

Boksalget er igang!

Boka “Lofotens Gull” som er laget av 8. klasse ved Ballstad skole kom til øya i går, og salget startet i dag kl 16 på Joker Ballstad. Der får man kjøpt boka i butikkens åpningstider. Etter nyttår vil klassen også tilby å sende boka, du kan melde din interesse til epost lofotensgull@gmail.com.

Exclamation_desat_24

Vestvågøy Fiskarlag er stiftet!

Fram til torsdag 18.12.2014 hadde Vestvågøy to fiskarlag:

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie