Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3006 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
2
Et innlegg av Trond H. P.
18
Et innlegg av Gunnar H.
6
Et innlegg av Rolf H.
18

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Onsdagkveldens "Jenter-17" vant 5-2!

Et stort HURRA!! for BUIL’s Jenter-17, som i årets siste seriekamp vant hele 5-2 over Kabelvåg :-))! Kampen ble spilt i flomlys hjemme på en aldeles nydelig høstkveld. Sett med Ballstadøyne vant jentene våre vel fortjent etter en fin kamp. Kabelvåg ytte skikkelig motstand, så prestasjonen var god!

Med dette ser det ut til at Ballstadjentene, som til-og-med alle “bare” er 14 og 15 år, berger 2.plassen i årets serie for 17-åringer :-)! Gratulerer, – og nok et stort Hurra!!

Exclamation_desat_24

Vil du stå på liste for Venstre?

• Last ned denne brosjyren som PDF

Exclamation_desat_24

Gode fotballgutter fra Ballstad

Flott innsats.

Exclamation_desat_24

Min "dannelsesreise" til østre Vågan,....

….Hadsel innland og Lødingen Vestbygd, i strålende høstvær nå i uke 39 :-) ! Til stormen kom! Helt og holdent alene, – altså med fokus på personlig “dannelse” :-) ! Motivert ut fra et egosentrisk definert behov, et uimotståelig vakkert høstvær, en liten Adria bobil og, ikke minst, praktisk mulighet til det :-) !

Exclamation_desat_24

Endelig et svar med faglig autoritet!

Det er gang på gang blitt stilt spørsmål rundt undertegnedes “tilsynelatende hang til” å være aktiv, bl.a. her på sonen, på tidspunkter der de fleste sover. Som eksempelvis nu :-)! Ikke minst har Terje berørt temaet ved et par anledninger :-). Personlig har jeg “slitt med” fenomenet hele livet, – både i yrke og fritid, uten noen dypere fordypning i, eller kunnskap om, “symptomet”. Her om dagen kunne imidlertid NRK-Radio berette at “væremåten” både var behørig studert, – og konkludert:

Exclamation_desat_24

Hvor lokalkjent er du i Ballstad-området?

Ser du hvor dette er?

Exclamation_desat_24

Eg føl' ingen trang tell å smak *sushi* ;-)!

Og då lura eg på ka det førtæll om meg :-)? Ut over de æksakte data’n mine som gjeld’ bære meg, – sæl’følgeli’ :-)! Korr vijl de som analyser’ sånt plasser’ meg? Som mejnnesketype, – i ajlder, – ejller førr dejn del, som potænsiæll kunde i en ejller ajnna bransje :-)?

Exclamation_desat_24

Gratulerer med næringsprisen Sverre!!

“Ballstadglujnt’n” Sverre Christoffersen, mottok i dag Vestvågøy Kommunes næringspris for 2014! Gratulerer med en høyst fortjent utmerkelse Sverre!

Exclamation_desat_24

Fiskerifagskolens "Skårungen" leverte krabbe!

Skolefartøyet “Skårungen”, tilhørende Fiskerifagskolen på Gravdal, leverte i dag lokalt fisket krabbe ved Krügerbruket her på Ballstadlandet. Undertegnede er ikke kyndig i denne bransjen :-), men det så i alle fall ut til å være fin krabbe av jevn størrelse. Ikke en dagligdags hendelse i fiskeværret Ballstad dette, – enda :-)! Spennende å følge utviklinga fremover.

Exclamation_desat_24

Spennende 4.div.kamp endte med Ballstadseier!

Og alt på en nyyydelig fotballkveld, og 0 – 2 etter første omgang! Mørke, diskuterbart lys, stor avstand, ikke optimalt kamera og full fart laget herværende bilde :-))! I alle fall, GRATULERER!

Exclamation_desat_24

Lørdag 13. "braker det løs" på Sareptas Hus!

Førstkommende lørdag åpner utstillinga/“eventet” “Før TV’n kom!”, på Sareptas Hus, nede på Ballstadlandet. Fagerlia gård ved Elin og Per Christian, og Lofoten Wool ved Ragnhild Lie, står bak prosjektet. De har lagt opp til aktiviteter for publikum innen kategorier som “var vanlige for ikke så lenge siden”, – fra før TV’n gjorde sitt inntog i de flestes hjem :-))! Hos oss, rundt 1964-65!

Exclamation_desat_24

Fire Ballstadvekje i aksjon i "fremmede drakter" i helga!

Det skjedde i Harstad i går lørdag. “Leknes Jenter-19” gjestet Medkila til seriekamp med Kamilla Hansen, Thea Sofie Sørensen og Martha Johanne Pedersen på laget. Kamilla som fast spiller og storskårer for LFK, mens de to andre stiller ved behov i et samarbeid mellom Buil og LFK. Det ble en spennende batalje mellom to gode lag! Og 0-2 til pause etter to flotte “Kamillascoringer” :-)! Dessverre holdt det ikke kampen ut, – med to scoringer imot i andre omgang, en på straffe, endte det 2-2!. Likevel, det står stor respekt av laget å klare uavgjort borte mot et lag som Medkila :-)!

Exclamation_desat_24

Endelig er den farlige rekkverkbiten vekk!

I dag blei den livsfarlige delen av det skadde autovernet ved søndre nedkjørsel til Nic.Haug AS, skiftet ut! De etterlater seg ei skikkelig løsning som tar autovernet i en samla sving innover avkjørselen. Det som sto der var nærmest for en kniv å regne, med stor risiko om noen kom i kontakt med det. Bra!! :-)

Klikk i bildene for å se bedre, – om ønskelig :-)!

Exclamation_desat_24

E det bære eg som sjeld'n reis' tell syd'n?

Ejller næst’n aldri førr å vær’ meir korrækt?! Ikkje li’r eg a flyskrækk hejller! Eg spørr egntli’ si’a eg sett med et sånt ijnntrøkk, – og si’a eg, – om det førhojll seg sånn, ønska å ligg litt lågt i lajndskape’ når eg deltar i feriesnakk og ska del’ ferieærfaringa. Majn vijll ju ikkje dom’ seg ut hejller :-) .

Exclamation_desat_24

Klokken' i kjerka vårres!

Først dejn synli’e klokka, – dejn som hæng’ i kore’, – dejn absolutt mijnste a de tre! Det hærre e skipsklokka som hang om bord i “Proto”, – som han Erling Arctander fikk, og som han ga tell kjerka, – og som bli’ brukt i start’n a kvær einaste Gudstjæneste. Ei lita klokka med en fin og fyjldi’ klang i forhojll tell størrels’n :-)!

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

i morgen, 3. oktober kl. 20.00 til søndag 5. oktober 16.00 Ul.Ørnen Leknes
Person_grayPerson_gray
Helgen 3-5 oktober arrangerer swingklubben nybegynnerkurs i 6-stegs swing. Flott dans som man kan danse ute på div dansetilstelninger. Det finnes utallige mange turer innen denne dansen, og den er veldig populær. Man kan danse swing til all slags mus… Les hele

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie