Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

2992 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
2
Et innlegg av Trond H. P.
5
Her kan du se invitasjonen som fikk oss drøye 20 til SFO’en i går formiddag, – sånn bare så du kan se om du har sett den :-))! Så neste gang… Les hele
Et innlegg av Trond H. P.
2
Et innlegg av Trond H. P.
2

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

"Det skjer nåkka heile tida!"

I Kræmmervika på Landet, like nede i Kræmmarvikbakken, restaureres gammelbutikken! Det betyr at de gamle utlevde, mørkegrønne aluminiumsplatene fjernes, og huset får hvit trekledning igjen :-)! Det lyser opp og passer inn :-)!

Exclamation_desat_24

Drøye 20 møtte til "Første Ballstad-treff" i formiddag!

Med et aldersspenn på fra 59 til 89! God stemning, godt spise med kaffe attåt, – interessant info, artige historier, tankevekkende dikt, og ikke minst, hyggelig og høylytt prat :-)! Det hele foregikk i den “gule gammelskola”, “SFO’n”, ved Ballstad skole, mellom kl.11 og 13.

Exclamation_desat_24

Så kom den store dagen for to stolte Ballstadværinger!

I dag, under årets “Matfestival” i Lofothallen, ble det både gjort stas på, og vist ære til, to stolte Ballstadværinger! Det var tid for overrekkelse av Vestvågøy kommunes hederspriser for 2016, Miljøprisen, Kulturprisen og Næringsprisen. Her gjorde som mange av oss allerede vet, to Ballstadværinger et kraftig innhogg :-)! Tone Johanne Pedersen fra Landet dro av gårde med “Kulturprisen-2016”, mens Christian Mide fra Øya la beslag på “Næringsprisen-2016” :-))!

Exclamation_desat_24

Ballstads "eldre" inviteres til treff tirsdag 27. sept. kl.11.00!

“Treffet” vil være i SFO-bygget ved skolen, i den gule “Gammelskola”, fra kl. 11.00 til 13.00.

Exclamation_desat_24

I modærne feskeria e båtan "dryplasta" ajllerede på tur ut på fejltan!

Her e det “Ballstadværing” som gjær seg klar tell tur attmæ kaia tell “Lofoten Oljesenter” på Lajnne. Romme e fyjlt opp med sjy som kjøles ne’ førr å bli klart tell å ta i mot fesken på en ordntli’ måte. Her e det kvalitet’n på produkte’ det fujllt og heilt hajn’la om!

Exclamation_desat_24

Ei vess spejnning i live' e krydder i telværels'n,...

…men bekka det over tell høgspejnning kajn det fort gå på live’ laus! Akkurat det siste va’ det som skjedd’ førr en skåronge her om dagen. Ette’ å ha feilberægna sett bråvoksne vængespejnn, kom han tell å tøtsj to høgspejnttrå’a samtidi’!

Exclamation_desat_24

Og Marita har spillt seg til cup-finale med 1.div.laget FK Røa!

Les hele gledelige saken på denne linken til artikkelen i Lofotposten her om dagen! Hurra og gratulerer til Marita :-))!

Og ikke minst: Lykke til! Svært mange Ballstadværinger er stolte for tida :-)! Det går så det suser på mange fronter for Ballstad :-)! Bare nettstedet “Heia Ballstad” ser ut til ikke å takle ei ny og tøffere virkelighet, – og overlever ikke :-)/:-(!

Exclamation_desat_24

To Ballstadværinger hedres av kommunen!

Kommunens “Næringspris” og “Kulturpris” for 2016, tildeles to Ballstadværinger! Tross risikoen for inhabilitet, tar jeg sjansen på å uttrykke både stolthet og glede på vegne av prisvinnerne, – og på vegne av Ballstad som godt sted å leve og bo på :-))!

Exclamation_desat_24

Reine "skjære" tragedien på gang i Bankbakken!

I ætte’middag blei eg heilt uførvaranes vitne tell et skjekkeli’ dramatisk opptrenn ne’på Bankbakken her på Lajnne! To sjure ha’ gått tell angrep på ei tredje. Det heile såg skjekkeli’ dramatisk og nådelaust ut, – her gikk det verkeli’ på livet laus. Ette’ mi bedømming va’ det heilt klart to mot en. Og her blei det sekta ette’ haue! Ingen nåde blei vist!

Exclamation_desat_24

Så va' vi i mål, - fuggel'n e færdi'!

Start’n på prosæss’n fræm mot ei fix færdi’ “Tujllhøna”, va’ vi vitne tell her på vår’n/førsommar’n. Nu ha ho Grete Josefa fujllejndt værke’, – “høna” hæng og dengla i tre krafti’e kjættinga over trappa på Josefahuse’ :-)! På et reir som en ajnna “hænganes hage”, – dandert med dekorative tøystøkka :-)!

Om du trøkk her på dejnnan linken kajn du fresk opp kors’n ho blei tell, – fra våt leira, via kyjndi’ hajndarbei’ ut’npå en ballong ette’ ei 60-årsfeiring, – nån tima i rujndt 1200 grada C, – tell ho nu svæva frijtt ut’ndørs i seinsommarmørtna :-)! Fantasi, kreativitet og frimodi’het kjejnn ikkje så mange grænsa dær i går’n, – og godt e nu det :-))!

Exclamation_desat_24

gamlelofotbilder.blogg.no

Hei folkens!

Exclamation_desat_24

Nettstedet "Heia Ballstad" legges ned i høst, men.....

… for Ballstad som sted “går det så det suser” :-)!! En av de viktigste indikatorne på det, skriver Lofotposten om i dagens avis: “Rekordmange førsteklassinger på Ballstad Skole! Ikke mye gleder en Ballstadværing mer enn det :-)! Ikke alle distriktskoler ser samme trenden, så her er det god grunn for et rungende HURRA! :-) :-)

Exclamation_desat_24

Til alle dere på Ballstad!

Jeg har fått med meg at Origp nå stenger og da er det slutt på mine daglige turer fra Larvik til Ballstad. Astrid og jeg vil takke for oss og bare si at det har vært en stor glede for oss og bli kjent med så mange flotte folk som dere. Vi har lært mye nytt om lokalsamfunnet deres og ønsker dere alle lykke til på veien videre – ta vare på dere sjøl og lokalsamfunnet deres!

Exclamation_desat_24

Sykkelbåten "MK Ballstadgutt"!

I hele sommer har skipper Knut Trondsen, og bror Dagfinn, daglig frakta sykkelturister fra Ballstad til Nusfjord. Hver formiddag, kl.11.00 presis, har de forlatt kaia her i Bertelvika med turister som gjerne betaler noen kroner for å slippe Nappstraumtunnelen. På kjøpet får de en unik opplevelse :-)! Turene har blitt meget populære, og det er et betydelig antall som er fraktet i sommer. Ved behov har det også blitt en tur nummer 2 :-)!

Exclamation_desat_24

Vi er underlagt internasjonalt vakthold for tida!

Den siste tida har det vært til dels hektisk aktivitet like utafor stuedøra vår! Antall skip har variert, – i dag er det minst 4 fartøy til stede. Vi får håpe det betyr at Ballstad akkurat nå er et enda trygger sted å befinne seg på :-)?!

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Fredag 7. oktober

19.00

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie