Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3006 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
14
Et innlegg av Trond H. P.
17
Et innlegg av Lars A. S.
7
Et innlegg av Trond H. P.
1

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Eg føl' ingen trang tell å smak *sushi* ;-)!

Og då lura eg på ka det førtæll om meg :-)? Ut over de æksakte data’n mine som gjeld’ bære meg, – sæl’følgeli’ :-)! Korr vijl de som analyser’ sånt plasser’ meg? Som mejnnesketype, – i ajlder, – ejller førr dejn del, som potænsiæll kunde i en ejller ajnna bransje :-)?

Exclamation_desat_24

Gratulerer med næringsprisen Sverre!!

“Ballstadglujnt’n” Sverre Christoffersen, mottok i dag Vestvågøy Kommunes næringspris for 2014! Gratulerer med en høyst fortjent utmerkelse Sverre!

Exclamation_desat_24

Fiskerifagskolens "Skårungen" leverte krabbe!

Skolefartøyet “Skårungen”, tilhørende Fiskerifagskolen på Gravdal, leverte i dag lokalt fisket krabbe ved Krügerbruket her på Ballstadlandet. Undertegnede er ikke kyndig i denne bransjen :-), men det så i alle fall ut til å være fin krabbe av jevn størrelse. Ikke en dagligdags hendelse i fiskeværret Ballstad dette, – enda :-)! Spennende å følge utviklinga fremover.

Exclamation_desat_24

Spennende 4.div.kamp endte med Ballstadseier!

Og alt på en nyyydelig fotballkveld, og 0 – 2 etter første omgang! Mørke, diskuterbart lys, stor avstand, ikke optimalt kamera og full fart laget herværende bilde :-))! I alle fall, GRATULERER!

Exclamation_desat_24

Lørdag 13. "braker det løs" på Sareptas Hus!

Førstkommende lørdag åpner utstillinga/“eventet” “Før TV’n kom!”, på Sareptas Hus, nede på Ballstadlandet. Fagerlia gård ved Elin og Per Christian, og Lofoten Wool ved Ragnhild Lie, står bak prosjektet. De har lagt opp til aktiviteter for publikum innen kategorier som “var vanlige for ikke så lenge siden”, – fra før TV’n gjorde sitt inntog i de flestes hjem :-))! Hos oss, rundt 1964-65!

Exclamation_desat_24

Fire Ballstadvekje i aksjon i "fremmede drakter" i helga!

Det skjedde i Harstad i går lørdag. “Leknes Jenter-19” gjestet Medkila til seriekamp med Kamilla Hansen, Thea Sofie Sørensen og Martha Johanne Pedersen på laget. Kamilla som fast spiller og storskårer for LFK, mens de to andre stiller ved behov i et samarbeid mellom Buil og LFK. Det ble en spennende batalje mellom to gode lag! Og 0-2 til pause etter to flotte “Kamillascoringer” :-)! Dessverre holdt det ikke kampen ut, – med to scoringer imot i andre omgang, en på straffe, endte det 2-2!. Likevel, det står stor respekt av laget å klare uavgjort borte mot et lag som Medkila :-)!

Exclamation_desat_24

Endelig er den farlige rekkverkbiten vekk!

I dag blei den livsfarlige delen av det skadde autovernet ved søndre nedkjørsel til Nic.Haug AS, skiftet ut! De etterlater seg ei skikkelig løsning som tar autovernet i en samla sving innover avkjørselen. Det som sto der var nærmest for en kniv å regne, med stor risiko om noen kom i kontakt med det. Bra!! :-)

Klikk i bildene for å se bedre, – om ønskelig :-)!

Exclamation_desat_24

E det bære eg som sjeld'n reis' tell syd'n?

Ejller næst’n aldri førr å vær’ meir korrækt?! Ikkje li’r eg a flyskrækk hejller! Eg spørr egntli’ si’a eg sett med et sånt ijnntrøkk, – og si’a eg, – om det førhojll seg sånn, ønska å ligg litt lågt i lajndskape’ når eg deltar i feriesnakk og ska del’ ferieærfaringa. Majn vijll ju ikkje dom’ seg ut hejller :-) .

Exclamation_desat_24

Klokken' i kjerka vårres!

Først dejn synli’e klokka, – dejn som hæng’ i kore’, – dejn absolutt mijnste a de tre! Det hærre e skipsklokka som hang om bord i “Proto”, – som han Erling Arctander fikk, og som han ga tell kjerka, – og som bli’ brukt i start’n a kvær einaste Gudstjæneste. Ei lita klokka med en fin og fyjldi’ klang i forhojll tell størrels’n :-)!

Exclamation_desat_24

Hvordan kan vi tjene penger på torsken ?

Det er overskriften på et innlegg fiskeriminister Elisabeth Aspaker har hatt i avisene nylig. For å være litt ironisk kan man jo si at svaret er enkelt: Få godt betalt for den !

Exclamation_desat_24

Jubler for 1-0 over Leknes i kveld!

“Ballstad Jenter-17” presterte kjempegodt og slo Leknesjentene 1-0 hjemme i kveld! Det ble en knallhard kamp som hele tida vippa med usikkert utfall. Sett med “Ballstadøyne” hadde våre jenter et overtak i første omgang, men dette jevna seg noe ut etter sidebytte. Det var egentlig en fartsfylt, men sjansefattig kamp, – helt til scoringa var et faktum mot slutten. Anna Elise var på rett sted til rett tid, og fikk ballen fra tvillingsøster Martha :-)! Hurra for “Ballstad-vekjan”, – som alle er 14- og 15-åringer :-) :-)!!

Fra venstre: Emilie, Maria, Mina, Heidi, Astrid, Anna Elise, Aleksandra, Anna Regine, Thea Sofie og Martha Johanne!

Exclamation_desat_24

Spennende tiltak/utstilling på gang!

“Sareptas hus” i “gammeljernvar’n” på Landet, har plakatert at de nå stenger ett par ukes tid, – for så å åpne den 13.sept. med et spennende “events” :-)! Det blir utstillinger og allsidige aktiviteter, – alt hentet fra “ei heilt ajnna ti’”, fra “ti’a før TV’n kom”, – fra før 1964-65. En hendelse undertegnede husker godt da jeg var 14-15 år på den tida :-))!

En nyhet som fikk svære konsekvenser for det sosiale ettermidagslivet blant oss unger i Værret. Slik vi til da hadde kjent det :-)! På godt og på mindre bra :-)! Som det kanskje mest markante minnes h stillheta som spredde seg mellom husene fra like før kl.18, – på starttidspunktet for de daglige TV-sendingene. Rundt tida da leksene normalt var unnagjort, “ung’skokken myldra ut”, lydnivåe’ auka og leken tok til :-))!

Exclamation_desat_24

"Eg står han a"

Et veldig standhaftig bygg – men ser jo at det bærer mot slutten. Tåler vel ikke så altfor mange stormer til. Om noen skulle lure på hvor dette er, så er det i Bruhaugan, ved veien som fra Skottnes går inn mot Kyllingdalen. Bildet er tatt 26.august klokka 13:45
Exclamation_desat_24

Flere bilder

Husk at når man legger inn bilder, så “forsvinner” bildene fort der man bare ser 4 nyeste bilder. Derfor må du huske å klikke på “Flere bilder”, slik at du ikke går glipp av noen. Og da får du jo også se tidligere bilder, som har havnet utenfor “nyeste 4”. Kos deg med nye og gamle bilder :-)

Exclamation_desat_24

Hvor lokalkjent er du i Ballstad-området?

Vet du hvor dette er? 😁 😄

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

onsdag 24. september kl. 19.00 Flakstad kirke
Orgelkonsert i fredens tegn Onsdag starter høstens måndelige orgelkonsert i Flakstad kirke. Denne gangen er det Brita Flach Leutert som spiller musikk med et fredelig budskap av bla Bach, Schlick og Langlais . Mange komponister har markert sin avsky … Les hele

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie