Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

2998 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
3
Et innlegg av Trond H. P.
10
Et innlegg av Jarl A.
2
Et innlegg av Trond H. P.
5

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Så va' vi i mål, - fuggel'n e færdi'!

Start’n på prosæss’n fræm mot ei fix færdi’ “Tujllhøna”, va’ vi vitne tell her på vår’n/førsommar’n. Nu ha ho Grete Josefa fujllejndt værke’, – “høna” hæng og dengla i tre krafti’e kjættinga over trappa på Josefahuse’ :-)! På et reir som en ajnna “hænganes hage”, – dandert med dekorative tøystøkka :-)!

Om du trøkk her på dejnnan linken kajn du fresk opp kors’n ho blei tell, – fra våt leira, via kyjndi’ hajndarbei’ ut’npå en ballong ette’ ei 60-årsfeiring, – nån tima i rujndt 1200 grada C, – tell ho nu svæva frijtt ut’ndørs i seinsommarmørtna :-)! Fantasi, kreativitet og frimodi’het kjejnn ikkje så mange grænsa dær i går’n, – og godt e nu det :-))!

Exclamation_desat_24

gamlelofotbilder.blogg.no

Hei folkens!

Exclamation_desat_24

Nettstedet "Heia Ballstad" legges ned i høst, men.....

… for Ballstad som sted “går det så det suser” :-)!! En av de viktigste indikatorne på det, skriver Lofotposten om i dagens avis: “Rekordmange førsteklassinger på Ballstad Skole! Ikke mye gleder en Ballstadværing mer enn det :-)! Ikke alle distriktskoler ser samme trenden, så her er det god grunn for et rungende HURRA! :-) :-)

Exclamation_desat_24

Til alle dere på Ballstad!

Jeg har fått med meg at Origp nå stenger og da er det slutt på mine daglige turer fra Larvik til Ballstad. Astrid og jeg vil takke for oss og bare si at det har vært en stor glede for oss og bli kjent med så mange flotte folk som dere. Vi har lært mye nytt om lokalsamfunnet deres og ønsker dere alle lykke til på veien videre – ta vare på dere sjøl og lokalsamfunnet deres!

Exclamation_desat_24

Sykkelbåten "MK Ballstadgutt"!

I hele sommer har skipper Knut Trondsen, og bror Dagfinn, daglig frakta sykkelturister fra Ballstad til Nusfjord. Hver formiddag, kl.11.00 presis, har de forlatt kaia her i Bertelvika med turister som gjerne betaler noen kroner for å slippe Nappstraumtunnelen. På kjøpet får de en unik opplevelse :-)! Turene har blitt meget populære, og det er et betydelig antall som er fraktet i sommer. Ved behov har det også blitt en tur nummer 2 :-)!

Exclamation_desat_24

Vi er underlagt internasjonalt vakthold for tida!

Den siste tida har det vært til dels hektisk aktivitet like utafor stuedøra vår! Antall skip har variert, – i dag er det minst 4 fartøy til stede. Vi får håpe det betyr at Ballstad akkurat nå er et enda trygger sted å befinne seg på :-)?!

Exclamation_desat_24

Marion og Tommy mottok "Heder og Ære"!

Det er Lofotposten som onsdag denne uka forteller at Marion Frantzen og Tommy Olsen, “på Bankbakken på Landet”, er blitt tildelt “Serviceprisen” som reiselivsbedrift! Kåret til “Sommerens servicehelter”, som LP skriver i headingen på avisas forside!

Exclamation_desat_24

Kystverket har service på blinken på Teistbøen!

Et av deres spesialskip, “OV Skomvær”, har når været har tillatt det, de siste dagene vært i jobb ved Teistbøen. Vi snakker her om et hypermoderne, spesialtilpassa skip til jobber som dette. Skipet er nr. 2 i rekken av denne typen skip. Det ble levert i august 2013, og døpt i Svolvær. Fitjar mekaniske Verksteder har så langt stått for bygging av to slike. “OV Utvær” var første av sorten :-)!

Exclamation_desat_24

Ballstadspeiderne pakker for Helgelandstur!

I kveld pakket 17 speidere, ledere og foreldre for årets speiderleir. Denne gang går turen til Herøy på Helgeland, – like sør for Dønna. Buss er leid av Leknes Fotballklubb, og skaphenger er velvilligst stilt til rådighet for en symbolsk sum, av Esso Leknes :-)! Det er ikke småtterier som skal pakkes og fraktes for ei uke under åpen himmel på Nordlandskysten. Det må tas høyde for det meste :-).

Exclamation_desat_24

"Gratis vinterved til den som kan hente!!"

Store mengder bakved/bakhon er et plasskrevende biprodukt ved saga på Øver-Gjerstad! Dette har Trygve og Helge ikke lagerplass til, så det må bort. Tidligere avtager har fått nok, så nå tilbys fremtidig bakved/-hon gratis til den/de som kan hente selv! Det er til dels mye tykk ved også!

Exclamation_desat_24

Dela a Ballstad-dagan ujnner tak i kvejll!

Mandag kvejll, dejn 4. juli. Så e Ballstad-daganvekka i gang! Flaggan kom opp langs veian ajllerede i gårkvejll, – og i dag ha’ de fått piska seg skjekkeli’ i sydvæst’n :-)! Det må nok rægnes med et vesst flaggførbruk om han fortsætt sånn :-).

Exclamation_desat_24

Hvilken utgave av uglearten er dette?

Minst tre, eller fire, av disse dukka brått opp idet de “hoppa” ut av en tørrkvisthaug oppe i Reineryggen! Jeg passerte på veien nedafor nå natt til mandag 27., mot Reine Gård, en liten halvtime etter midnatt. Brått rasla det i kvist oppe i skråninga :-)! På ca. 20-25m hold fikk jeg øye på en godt kamuflert, merkelig skapning. Så absolutt ei sjeldenhet i værret, – ei ugle! Etter hvert så jeg to, – mens jeg etter hjemkomsten oppdaga jeg flere i bildene :-)! Ikke gode å få øye på i kamerasøkeren, – de gikk nesten i ett med naturen.

Exclamation_desat_24

MS Lofoten.

MS Lofoten observert på Rødøyfjorden 0750, på nordgående. Godt å kvil auan på den.

Exclamation_desat_24

Fra "forhatt" Sitkagran, til verdifull "edelgran"!

Lokal Sitkagran foredles til verdifull trelast til de fleste bygningsformål. På Ballstad! Ballstadbonde Helge Forsbakk investerte for få år siden i et profesjonelt sagverk på gården sin, – oppe på Øver-Gjerstad. Her drives det i dag en ikke ubetydelig sagbruksvirksomhet med utgangspunkt i disse lokale ressursene!

Sammen med mangeårig disponent ved Felleskjøpets Leknesavdeling, “skogbruksmannen” Trygve Brenna(på bildet), driver de skogpleie, hogst og sagbruk fra og på Øver-Gjerstad/Ballstad! Til sammen representerer de i dag betydelig kompetanse, og sitter med ditto verdifull erfaring, innen en bransje som vel må sies å være en smule utradisjonell for vårt område :-).

Exclamation_desat_24

Tidlig hamskifte på Statoil på Leknes

I ettermiddag/kveld pågikk jobben med å gjøre Statoils farger og logo til historie på Leknes! I hovedsak går det fra blått til rødt, – uten at jeg tror det indikerer noen form for vridning av innhold, holdning og mål :-))!

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Fredag 16. september

22.00

Fredag 7. oktober

19.00

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie