Lofotliv

Vær hilset, lofotinger!

Lofotliv er lokalsonen for lofotinger. Såvel fastboende som utflyttede. Her kan du delta i debatter, se på bilder og skaffe deg nye venner!

Lofotliv anbefaler

Ingen anbefalinger ennå.

3002 medlemmer

Se alle

Lofotliv er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av Trond H. P.
4
Et innlegg av Per-Vidar J.
47
Et innlegg av Trond H. P.
5

Vær hilset, lofotinger!

Alle som ønsker det kan opprette ei sone på Origo og mange i Lofoten er godt i gang. Her viser vi et utvalg hva medlemmene våre har skrevet de siste dagene.

Exclamation_desat_24

Overmåte frodig tross "fimbulsommer'n" sålangt!

Begge fant jeg i “feskværre’”! Gullregnet på Ballstadlandet i hagen til Sandfamilien, mens Rododendronen står ved Skottneskrysset, i hagen til Marit og Jan Helge. I dag, 16. juli 2015!

Exclamation_desat_24

Så ser vi tilbake på Ballstad-dagan 2015!

Så raskt blir ting historie i min alder :-)! Et arrangement som toppa seg med sommerens to flotteste dager, lørdag og søndag. Strålende sol i litt kjølende nordavind lørdag, og ditto sol i ørlite drag fra nord på søndag! 20-tallet kunne sees utover avslutningsdagen!

Exclamation_desat_24

Allmenningen klar for Ballstaddagan 2015!

Her fotografert natt til lørdag, – før telt og boder er fylt med innhold. Den plassen Allmenningen har å tilby, er godt utnytta, – og “jentene på Joker” har åpenbart vært samarbeidsvillige, og har fått teltet nærmest på trappa :-))!

Exclamation_desat_24

Enok fant frem et lite klenodium av et bilde!

For oss lokale :-))! Enok Ludvigsen kom over dette unike bildet fra, antatt, langt nede på 50-tallet. Bildet er tatt fra området der den blåmalte “støypbrygga” står i dag, vis a vis austerenden av “Jernvarebygget/Sareptas Hus” på Landet. Her får vi vist hvordan riksveien på den tida snirkla seg mellom “Går’n” og Bakeriet før den nådde Patentslipen og Bankbakken/Teltbakken. Bakeriet ble revet rundt 59, og veien ble retta ut få år etter det.

Vi ser fra venstre i bildet nordvestenden av “Jernvarebygget”, så “Går’n”, delvis skjult bak trærne, videre store deler av bakeriet med svala hvor postkassene hang, så naustet med taket på brygga på Vestheim bak, og P.A.Pedersen-bygget helt ute til høyre. Sistnevnte brant ned i 1973. Vi aner i tillegg også en flik av takskjegget til “Gammelekspedisjonen” i høyre kant, mot P.A.-bygget. “Gammelekspedisjonen” ble revet helt først på 60-tallet.

Exclamation_desat_24

Ballstad som utgangspunkt for ukesturer!

Akkurat nu ligger klenodiet, Redningsskøyta “Solli”, ved kai ved Allmenningen her hos oss. Skøyta som har Redningsselskapets benevnelse “RS-21”, er bygd i 1908, er restaurert tilbake til sitt opprinnelige, og har hjemmehavn sør i Romsdal. På sommarstid driver de “curisefart” i form av ukesturer rund om i Lofoten. De tar med 12 stk. per tur, – med full pensjon. Dette er blitt en tradisjon, og det er ikke første gang Ballstad er utgangspunktet. Et flott tilskudd til innhold og aktivitet i havna våres :-))!

Exclamation_desat_24

Historisk vandring Reine Gård.

Årets Ballstaddaga starta i et nydelig sommervær : På åpningsdagen stod bla. Historisk vandring til kvernhuset/mølla på Reine Gård. Vertskapet Brita og Frank Rist tok vel imot de ca.20 deltakerne på turen med nytrakta kaffe og noe og bite i da vi ankom gården. Etter litt “kjentprat” tok en engasjert Frank over regien og holdt et serdeles interesent foredrag om historia rundt mølla/kvernhuset og dæ arbeidet som er lagt ned før huset stod ferdig .

Exclamation_desat_24

Kampen fortsetter

Exclamation_desat_24

Fornem tradisjon, - versjon 2015!

“MS Grace” av Rotterdam, med Bergen som “hjemmehavn”, er på sin årvisse visitt ved Ballstad Slipp, for ettersyn og servicearbeider! Fotografert ved Allmenningen her om dagen. Kanskje ei ikke så lita tillitserklæring for en lokal slipp med mekanisk verksted :-))!? Her er det ikke bare snakk om faglig, teknisk innsikt, men i minst like stor grad evne og vilje til å behandle “damen” som “seg hør og bør” :-))! Slik tålmodighet “betaler seg” gjerne :-))!

Exclamation_desat_24

"Nuti'a" ijnnhejnta oss på Bajllsta'lajnne'!

“På tide”, – vijl kajnskje ænkelte sei :-)! “Ikkje uvejnta”, – sei nok ajnner igjæn, – sånn e det bære i de yjtterste utkajntan! De kjæm seint med :-)! Ikkje så galt at det ikkje e godt førr nåkka i ajlle fajll, – nu ha’ ajnner prøvd’ det ut førr oss, – og førhåpentli’vis plokka bort de vanskeli’aste feilan :-))! Seint ja, men godt :-)!

Exclamation_desat_24

Legaliser debatten

Exclamation_desat_24

Sommeråpent

Exclamation_desat_24

Mykje arbei' blei lagt i 10.-klass'n sijn avslujtningsfest!

A mange. Både a eleva og førejldra! Og ikkje bære i træninga tell ajlle opptrednan fra sen’. Kanskje vell så mykje i pyjnting, og i å skap’ ei mijnneværdi’ ramma rujndt arransjemange. I det heile tatt, – en ijnnsats som bære ujnnerstreka det unike fejllesskape’ som ha utvekla seg både i klass’n, i mejlla førejldran, i mejlla klass’n og førrejldran, – og mange a læreran, – i de 10 åran vi ha’ hatt tell rådi’het :-))! 10 år der vi ha fått opplev’ mykje ilag, – og som nu e bledd tell go’e mijnna.

Exclamation_desat_24

Åttringen «Spilbak»

Litt artig samtids informasjon, før Kabelvågmarknaden.

Exclamation_desat_24

Jammen smajll han ikkje tell med 17 grada,...

…strålanes sol, og blekkstijlla på sjølvaste St.Hansaft’n! Og det ette’ at han ha’ rægna litt utover heile førmiddagen, – men vorr oppe i behageli’e 12-13 grada. Han ha ju bære li’ på fra 5 tell max 10 det mæste a junien sålangt. Sola varma så godt at det strængt tatt ikkje va’ nødvejndi’ å tejnn bål :-))! Her e det han Torbjørn P. som e bålmester :-)!

Exclamation_desat_24

Fantastiske resultater!

Jeg leser i Lofotposten om tiendeklassingene ved Ballstad skole som fikk utdelt sitt vitnemål nylig. Ifølge rektor var karakterene svært gode. Fem av elevene hadde til sammen 63 seksere.

Kalender

Har du et arrangement du vil dele? Del det her!

Se hele kalenderen

Lørdag 12. september

11.00

Kampsaker

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Origo. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Lofotliv

Soner vi anbefaler

  • Lesersida.no — Lesersida til Lofotposten er ei side hvor våre lesere kan laste inn tekst og bilder og tekst
  • Lofoten i bevegelse — For alle som liker å være i bevegelse – eller gjerne vil begynne å like det
  • Oljefeltet — Bør havet utenfor Lofoten og Vesterålen åpnes for oljeboring – hva mener du?
  • Heia Moskenes — Moskenes følger opp med sin egen lokalsone
  • Ballstad Gym og Turn — Lag og foreninger kan kommunisere om møter, treninger, samlinger, avlysninger – ja
  • Heia Ballstad! — Ballstad-samfunnet har i kjølvannet av Lofotpostens Lofotliv-satsing laget en lokalsone som det snakkes om langt utover…
  • Gamle Lofotbilder — Gå hit hvis du er interessert i lokalhistorie